IMOLAGP

Hivatalos: Bottas marad a Mercedesnél 2020-ra!

2019 Hungarian Grand Prix, Friday - Steve Etherington Valtteri Bottas Mercedes
Szerződést hosszabbított Valtteri Bottasszal a Mercedes Forma-1-es csapata, így a világbajnok istálló változatlan felállással vág neki a 2020-as világbajnokságnak.

Bottas 2017-ben csatlakozott a német istállóhoz a visszavonult Nico Rosberg helyére, az elmúlt években azonban nem tudta felvenni a versenyt világbajnok csapattársával, Lewis Hamiltonnal.

Az idei szezon első fele azonban biztatóan indult a finn számára, és bár az elmúlt időszakban visszaesett teljesítménye, a Mercedes végül élt opciós jogával, és 2020 végéig szerződést hosszabbított Bottasszal.

„Nagyon örülök és büszke vagyok arra, hogy a negyedik szezonra is tagja leszek a csapatnak. Szeretnék a csapat minden egyes tagjának, illetve a Mercedes vezérkarának köszönetet mondani, hogy bíznak és hisznek bennem” – mondta a 30 esztendős versenyző.

„A teljesítményem egyre jobb és jobb minden évben, ez a bejelentés pedig kiváló módja annak, hogy nekivágjunk a 2019-es szezon második felének. 9 verseny van még hátra, és a célom, hogy tovább fejlődjek mindegyiken.”

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff hozzátette: „2019-re azt a célt tűztük ki, hogy Valtteri erősebben térjen vissza, mint a 2018-as szezon első felében – neki pedig sikerült ezt elérnie, a korai versenyeken igazán meggyőző teljesítményt nyújtott.”

„Továbbra is ki van éhezve, és szeretné tovább folytatni a fejlődést. És mi minden egyes csapattagunktól ezt a hozzáállást akarjuk látni. Azok az eredmények, melyeket közösen elértünk Valtterivel, nem a véletlen művei: Lewisszal való csapatmunkája példás, és amikor vissza kellett vágnia, megmutatta, mennyire erős karakter.”

„Örülök, hogy a csapatnál marad legalább még egy idényre – és alig várjuk, hogy még magasabbra emelje a lécet!”

Bottas helyére Esteban Ocon pályázott jó eséllyel, ám miután a finn marad, a fiatal tehetség vélhetően a Renault csapatával tér vissza az F1-be 2020-ban.

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!