Hivatalos: Brawn GP néven fut tovább a Honda

Az egykori Honda Racing csapatfőnöke, Ross Brawn veszi át a Honda forma-1-es alakulatának irányítását, és változatlan versenyzői felállással, Brawn GP néven indítja csapatát az idei bajnokságban, erősítette meg hivatalos közleményében a Honda Motor Company.

Az egykori Honda Racing csapatfőnöke, Ross Brawn veszi át a Honda forma-1-es alakulatának irányítását, és változatlan versenyzői felállással, Brawn GP néven indítja csapatát az idei bajnokságban, erősítette meg hivatalos közleményében a Honda Motor Company.

A Honda Motor Company Limited és Ross Brawn pénteken – angol idő szerint – éjfél után egy perccel kiadott közleményében megerősítette, hogy biztosított az egykori Honda Racing F1 istálló jövője.

A közlemény szerint a Honda azonnali hatállyal átruházza forma-1-es csapatát Brawn-ra, aki – mint új tulajdonos – “Brawn GP Formula One Team” néven indítja gárdáját az idei világbajnokságban.

A Brawn GP továbbá azt is megerősítette, hogy sikerült megállapodnia a Mercedes-Benz vezetésével, és a németek F0108W kódszámmal ellátott 2.4 literes V8-as erőforrása kerül majd az új, BGP 001-es kódszámot viselő versenygépbe.

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a csapat változatlan versenyzői felállással, a Jenson Button Rubens Barrichello párossal áll majd rajthoz az idei évben, ami egyben azt is jelenti, hogy a sport történetének legtapasztaltabb párosával mutatkozhat be a Brawn GP a Forma-1-ben.

“Az elmúlt néhány hónap nagyon nehéz volt a csapat számára, de a mai bejelentés egy igen kellemes befejezése az elmúlt időszaknak, mikor éjt nappallá téve a csapat életben maradásáért dolgoztunk” – mondta a Brawn GP csapatvezetője, Ross Brawn.

“Először is nagy kár, hogy ennyi idő után nem tudjuk tovább folytatni a Honda Motor Company-val a közös munkát. Köszönetet szeretnék mondani a Hondának mindazért a fantasztikus kooperációért és támogatásért, amit az együtt töltött időben kaptunk, különösen a felsővezetés tagjainak, akik komolyan kivették a részüket abból, hogy létrejöhessen ez az egyezség. Köszönöm a bizalmat és a hitet, amit felém és a csapatunk felé tanúsítottak.”

“Továbbá meg szeretném ragadni az alkalmat, hogy megemlítsem a brackley-i bázison dolgozó munkatársainkat. Az a szintű motiváció és elhivatottság, amit a gyárban láttam, minden tiszteletet megérdemel” – folytatta Brawn.

“Nagyon örülök annak, hogy Jenson Button és Rubens Barrichello alkotja a versenyzői felállásunkat a 2009-es szezonra. Az a hatalmas tapasztalat, amit ők ketten magukkal hoznak, elengedhetetlen lesz ahhoz, hogy a lehető legrövidebb idő alatt megfelelően felkészüljünk a március 29-én megrendezésre kerülő melbourne-i szezonnyitóra.”

“Az, hogy már négy éve a csapat tagjai, jól ismerik a brackley-i bázist, a rendszert és a mérnököket, óriási segítséget jelent.”

“Lehetetlen lenne mindenkit felsorolni, aki nélkül nem tehettünk volna bejelentést, mégis különleges köszönetet szeretnék mondani a Mercedes-Benz Motorsport, az FIA, a FOM, a FOTA, a BERR, a Bridgestone, és valamennyi partnerünk, illetve rajongónk támogatásáért. Nem lesz egyszerű utazás, de tudjuk, hogy rájuk mindig számíthatunk.”

Hiroshi Oshima, a Honda Motor Co. Ltd. ügyvezetője, a következőkkel folytatta: “Azóta, hogy tavaly december 5-én bejelentettük kivonulásunkat a Forma-1-ből, számos ajánlatot áttanulmányoztunk, és rengeteg megbeszélést folytattunk, melynek eredményeképpen a csapat egy új istállóként tovább folytatja tevékenységét.”

“Nagyon örülünk annak, hogy Ross Brawnnak adhattuk el a csapatot, akivel részt vettünk a Forma-1-ben, és hálásak vagyunk neki a döntéséért. A legjobbakat kívánjuk a Ross által vezetett új csapatnak.”

A Brawn GP – amely a brawngp.com szerint citromsárga, fekete és fehér színekben pompázik majd – a következő két teszten, Barcelonában (márc. 9-12), és Jerezben (márc. 15-17) készül majd fel az idei évre.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS