Hivatalos: Bűnösnek találták a Ferrarit

Az FIA megerősítette, hogy a Motorsport Világtanács elé terjeszti az ügyet, hogy eldöntse, szükséges-e további büntetéssel sújtani a Ferrarit, amiért csapatutasítást alkalmazott a Német Nagydíjon.Az FIA megerősítette, hogy a Motorsport Világtanács elé terjeszti az ügyet, hogy eldöntse, szükséges-e további büntetéssel sújtani a Ferrarit, miután csapatutasítást alkalmazott a Német Nagydíjon, amiért első körben egy 100 000 dolláros pénzbírságot kapott.

Felipe Massa átengedte a győzelmet Fernando Alonsónak a mai versenyen, miután csapata majdhogynem kerek perec közölte vele a rádión, hogy engedje maga elé csapattársát, aki előkelőbb helyen áll a bajnokságban.

Bár a Ferrari kitartott amellett, hogy nem alkalmazott csapatutasítást, mindössze informálták a tényekről Massát, akivel közölték, hogy Alonso gyorsabb nála, a sportfelügyelők más véleményen voltak, és bűnösnek találták a csapatot.

Miután a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali, és csapatmenedzsere, Massimo Rivola, illetve a két versenyző látogatást tett a stewardoknál a verseny után, az illetékesek úgy ítélték meg, hogy az olasz alakulat szabályt szegett, ami nem maradhat büntetés nélkül.

Az FIA közlemény szerint a 39.1, illetve a 151c cikkely sérült. Előbbi a csapatutasítás tiltásával, utóbbi pedig a sport jó hírnevének veszélybe sodrásával kapcsolatos.

„A büntetés 100 000 dollár. Az ügy pedig az FIA Motorsport Világtanács elé kerül további vizsgálatra” – állt a közleményben.

Amennyiben a Motorsport Világtanács úgy ítéli meg, hogy további szankciókkal kell sújtani a Ferrarit, összehívhatja ülését, ahol az ügyben résztvevőknek ismét felelniük kell tettükért, és még komolyabb büntetést kaphatnak.

A Német Nagydíj végeredményét nem befolyásolja a döntés.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS