Bahreini Nagydíj
SINGAPORE, SINGAPORE - SEPTEMBER 22: The car of Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing is seen on the grid before the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 22, 2019 in Singapore. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21NAHFTVW2111 // Usage for editorial use only //

Hivatalos: Éjszakai F1-es verseny lesz jövőre Szaúd-Arábiában!

Hivatalos: Éjszakai F1-es verseny lesz jövőre Szaúd-Arábiában!

A Forma-1 vezetősége csütörtökön, hivatalos közleményben jelentette be, 2021-ben Szaúd-Arábiába is ellátogat majd a száguldó cirkusz mezőnye, a közel-keleti országban pedig éjszakai futamot rendeznek majd.

Azt még nem tudni pontosan, hogy a Forma-1 2021-es naptára hogyan is néz majd ki, az azonban bizonyossá vált, hogy a mezőny egy új helyszínre is ellátogat a következő évben.

Megrendezik ugyanis a Szaúd-Arábiai Nagydíjat, méghozzá egy utcai versenypályán, Dzsiddában, a Vörös-tenger partvidékén. A hivatalos tájékoztatás szerint ráadásul az ország éjszakai versenynek adhat otthont.

A versenyt 2021 novemberében rendezik majd meg először.

A Forma-1 vezetősége hosszú távra szóló megállapodást kötött a szaúdi autó- és motorsportszövetséggel.

Chase Carey, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója azt mondja, mivel a szaúdi populáció mintegy 70 százaléka 30 év alatti, bíznak abban, hogy rengeteg fiatallal tudják megszerettetni a száguldó cirkuszt.

A szakember arról is beszélt, a 2021-es versenynaptárat heteken belül közzéteszik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!