Friss hírek

Hivatalos: Eladták a Williams F1-es csapatát!

George Russell (GBR) Williams Racing FW43.
Spanish Grand Prix, Friday 14th August 2020. Barcelona, Spain.
Eladta Forma-1-es csapatát a Williams egy privát befektetési vállalatnak, az amerikai Dorilton Capitalnak – jelentette be az istálló pénteken. A csapat identitása és neve is megmarad.

A Williams még májusban jelentette be, befektetőket keres, és arra a lehetőségre is nyitott, hogy részben vagy egészben eladja F1-es csapatát.

A grove-i gárda az elmúlt években komoly veszteséget termelt, a koronavírus-járvány pedig csak tetézte a problémákat.

A Williams pénteken adott ki közleményt, melyben bejelentette, értékesítette a csapatot a Dorilton Capital nevű vállalatnak.

A Dorilton Capital egy New York-i privát befektetési vállalat, az eladást pedig a Williams igazgatóságának tagja egyhangúlag megszavazták – köztük Sir Frank Williams is, az istálló alapítója is, „biztosítva ezzel a Williams Forma-1-es csapatának hosszú távú sikereit”.

A kiadott kommüniké azt is megerősíti, nem tervezik, hogy megváltoztatják a csapat nevét, az új tulajdonos ugyanis felismerte, fontos, hogy tiszteletben tartsák és megtartsák a Williams örökségét.

Azt sem tervezik, hogy átköltöztetik a csapat székhelyét, mely így marad Grove-ban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!