Hivatalos: Elhalasztják a bakui F1-es versenyt is!

99 GIOVINAZZI Antonio (ita), Alfa Romeo Racing C38, action during the 2019 Formula One World Championship, Grand Prix of Azerbaijan from April 25 to 28 in Baku - Photo DPPI
Fotó: Alfa Romeo Racing
Nem rendezik meg a tervezett júniusi időpontban a Forma-1-es Azeri Nagydíjat sem – jelentették be hétfőn a bakui verseny szervezői.

Az azeri utcai versenyt június 7-én tartották volna, ám a koronavírus-járvány miatt a szervezők úgy döntöttek, nem erőltetik a nyár eleji időpontot, és abban reménykednek, az év későbbi szakaszában pótolni tudják majd versenyüket.

A bakui már a 8. verseny az F1-es naptárban, melyet törölni vagy halasztani kell: arról már februárban döntés született, hogy a Kínai Nagydíjat nem rendezik meg, március közepén viszont a Forma-1 mezőnye elutazott az évadnyitó helyszínére, Melbourne-be.

Mivel az F1-es paddockban is felütötte fejét a pletyka, törölték az ausztrál futamot, később pedig a szervezők bejelentették, nem rendezik meg a bahreini, a vietnámi, a holland, a spanyol és a monacói versenyeket sem. Utóbbi futam szervezői már közölték, az ő esetükben nem lesz lehetséges új időpontban megszervezni az F1-es nagydíjat, így idén nem látják vendégül a királykategória mezőnyét.

DOLGOZNAK AZ ÚJ VERSENYNAPTÁRON

A Forma-1 vezetősége a csapatokkal és a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) közösen azon dolgozik, hogy kidolgozza az új versenynaptárat, ez azonban nem egyszerű feladat, a koronavírus-járvány miatt ugyanis nagyon képlékeny a helyzet.

Legutóbbi közleményében az F1 vezetősége azt írta, arra számítanak, hogy május után kezdődhet meg a 2020-as világbajnokság.

Most, hogy a bakui szervezők bejelentették, június 7-én nem rendezik meg versenyüket, a Kanadai Nagydíjjal kezdődhet a sorozat június 14-én.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS