Hivatalos: Elmarad a Kanadai Nagydíj, Isztambulba látogat az F1 mezőnye! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Elmarad a Kanadai Nagydíj, Isztambulba látogat az F1 mezőnye!

HIRDETÉS
A Forma-1 vezetősége szerda délután hivatalos közleményben erősítette meg, 2021-ben sem rendezik meg a Kanadai Nagydíjat. Montreal helyett Isztambulba látogat majd a mezőny.
GP TURCHIA  F1/2020 -  DOMENICA 15/11/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc Ferrari

A Kanadai Nagydíjat az eredeti tervek szerint június 11-13. között rendezték volna a Gilles Villeneuve-ről elnevezett montreali versenypályán, mivel azonban Kanadában továbbra is szigorú – főleg beutazási – intézkedések vannak érvényben a koronavírus-járvány miatt, az F1-es mezőny nem tud odalátogatni.

Emiatt pedig döntés született arról, hogy Kanadában idén sem tartanak F1-es futamot, a mezőny pedig Baku után Isztambul felé veszi az irányt, 2021-ben is megrendezik tehát a Török Nagydíjat.

„Miközben kiábrándító, hogy nem lehetünk ott Kanadában idén, izgatottan erősíthetjük meg, hogy Törökország 2021-ben is nagydíjat rendez majd a tavalyi lenyűgöző verseny után” – mondta Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója.

„Tudom, hogy minden rajongónkat feltüzelte a drámai idénykezdet, a törökországi pedig egy nagyszerű pálya, mely remek küzdelmeket ígér.”

A Forma-1 közleménye kiemelte, az elmúlt hetekben a montreali verseny promóterével és a kanadai hatóságokkal mindent megtettek azért, hogy megtarthassák a Kanadai Nagydíjat, ám ez idén nem történhet meg.

Az egyeztetések részeként született viszont meg az a megállapodás is, miszerint 2 évvel meghosszabbították a Kanadai Nagydíj Forma-1-es szerződését, így a cél természetesen az, hogy jövőre visszatérjenek Montrealba.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!