Hivatalos: Elmarad az F1-es Emilia-Romagna Nagydíj! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Elmarad az F1-es Emilia-Romagna Nagydíj!

Elmarad a hétvégére tervezett Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíj – jelentette be a száguldó cirkusz nem sokkal ezelőtt, hivatalos közleményben.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, Emilia-Romagna régióját heves esőzések sújtották az elmúlt napokban, melyek miatt számos folyó kilépett a medréből, és katasztrofális helyzet alakult ki több településen. Az időjárás az imolai versenypálya környékét sem kímélte, kedden evakuálni kellett a létesítményt, a csapatokat pedig szerdán sem engedték vissza.

A Forma-1 vezetősége végül szerdán délután jelentette be, a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) és a helyi hatóságokkal folytatott egyeztetéseket követően úgy döntöttek, nem rendezik meg a hétvégi versenyt.

 

Az F1 közleményében rámutatott, azért döntöttek a törlés mellett, mert nem tudták volna biztonságosan lebonyolítani a nagydíjat, és mert nem lett volna helyénvaló tovább nyomást helyezni a helyi hatóságokra és segélyszolgálatokra ezekben a nehéz időkben.

„Tragikus látni azt, ami Imolában és Emilia-Romagnában történt, a városban és régióban, ahol felnőttem. Gondolataimban és imáimban az áradás áldozataival és családtajaikkal, illetve az érintett közösségekkel vagyok” – fejtette ki szolidaritását Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója.

„Szeretném kifejezni hálámat és csodálatomat a hihetetlen segélyszolgálatok felé, akik fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy segítsenek a bajbajutottakon, és enyhítsenek a kialakult helyzeten. Hősök, akikre egész Olaszország büszke.”

„A döntés, amit meghoztunk, helyénvaló mindenki számára a helyi közösségekben és a Forma-1 családján belül, hiszen biztosítanunk kell a biztonságot, és nem szabad extra terhet rónunk a hatóságokra, miközben azok ezzel a szörnyű helyzettel próbálnak megbirkózni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hivatalos: Elmarad az F1-es Emilia-Romagna Nagydíj!
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve
Russell is Schumachert méltatta Barcelonában

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!