Friss hírek

Hivatalos: Elmarad az F1-es Kanadai Nagydíj is!

MONTREAL, QUEBEC - JUNE 08: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during qualifying for the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 08, 2019 in Montreal, Canada. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZK9W8EZD2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Újabb Forma-1-es versenyt halasztanak el a koronavírus-járvány miatt – a június közepére tervezett Kanadai Nagydíjat sem tudják megtartani eredeti időpontjában. Mindezt a szervezők jelentették be kedden, hivatalos közleményben.

Újabb Forma-1-es versenyt halasztanak el a koronavírus-járvány miatt – a június közepére tervezett Kanadai Nagydíjat sem tudják megtartani eredeti időpontjában. Mindezt a szervezők jelentették be kedden, hivatalos közleményben.

A montreali versenyt eredetileg június 12-14. között rendezték volna, a szervezők pedig nemrégiben még úgy nyilatkoztak, húsvét után döntenek arról, hogy megtartják-e a futamot az eredetileg tervezett időpontban.

Kedden, magyar idő szerint este 8 órakor azonban a szervezők végül bejelentették, a koronavírus-járvány miatt elhalasztják a Kanadai Nagydíjat.

Közleményében a promóter azt írja, „megtiszteltetés lett volna megrendezni az első 2020-as F1-es versenyt”, és nagyon „szomorúak” a döntés miatt.

„A halasztással kapcsolatos döntést nem volt könnyű meghozni. Az elmúlt hónapban folyamatos kapcsolatban voltunk a Forma-1 vezetőségével, Montreal városának képviselőivel, Montreal turisztikai hivatalával, valamint a kormányokkal” – áll a kommünikében.

„Odafigyeltünk az egészségügyi hivatal direktíváira, és a koronavírus-járvány miatt követjük a hatóságok iránymutatásait. Őszinte köszönettel tartozunk mindenkinek, akik fáradhatatlanul dolgoznak az egészségünk megóvása érdekében, és vigyáznak ránk ezekben a bizonytalan időkben.”

A Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Chase Carey hozzátette: „Az elmúlt hetekben szorosan együtt dolgoztunk a Kanadai Nagydíj szervezőivel, és támogatjuk őket ennek a szükséges döntésnek a meghozatalában, hogy biztosítani tudják a rajongók és az F1 közösségének biztonságát.”

„Mindig izgatottan várjuk, hogy elutazzunk a hihetetlen Montrealba, és bár mindannyiunknak egy kicsit tovább kell várnia most, nagyszerű show-val kápráztatunk el mindenkit, amikor az év későbbi szakaszában megérkezünk majd ide.”

Arról természetesen nincs döntés, hogy a versenyt mikor pótolhatják. A Forma-1 vezetősége jelenleg is azon dolgozik, hogy újra összeállítása a 2020-as versenynaptárat, ez azonban a koronavírus-járvány miatt egyáltalán nem egyszerű.

Összesen eddig 9 Forma-1-es verseny halasztásáról vagy törléséről kellett dönteni: a Kanadai Nagydíj mellett elnapolták a bahreini, vietnámi, a kínai, a holland, a spanyol és az azeri versenyeket, valamint törölték az Ausztrál Nagydíjat, valamint a monte-carlói futamot.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!