Hivatalos: F1-es Magyar Nagydíj július 19-én!

Hungarian GP, start, Hungaroring
Fotó: Hungaroring
Kedden hivatalosan is bejelentette a 2020-as Forma-1-es versenynaptár első nyolc állomásának időpontját a száguldó cirkusz vezetősége. A világbajnokság július első hétvégéjén, Ausztriában rajtol, a Magyar Nagydíjat pedig július 17-19. között rendezik!

A koronavírus-járvány miatt négyhónapos csúszással kezdődhet el az F1-es világbajnokság egyelőre még nézők nélküli, zárt kapus versenyekkel.

Az első két futamnak Ausztria ad majd otthont: a Red Bull Ringen július 5-én és 12-én is versenyt rendeznek, ezt követően pedig Magyarország felé veszi az irányt a mezőny.

A Forma-1-es Magyar Nagydíjat így a tervezettnél korábban, július 17-19. között rendezik meg.

„Több mint két hónapon keresztül tartottak az egyeztetések, jó néhány dátum szóba került, és végül a versenyünk a július 19-ei időponttal került a Formula 1-es világbajnokság naptárába” – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„Cégünk végig rugalmas volt, hiszen a pályánk készen áll, bármikor tudunk versenyt rendezni, és mindenképp szerettük volna megtartani a 35. Magyar Nagydíjat. A zárt kapus verseny során a járványügyi előírásokat szem előtt tartjuk, folyamatosan egyeztetünk az illetékes hatóságokkal, hiszen nemcsak jó versenyt akarunk rendezni, de azt is szeretnénk, hogy a paddockban mindenki biztonságban érezhesse magát.”

A mezőny tehát alig másfél hónap múlva a Hungaroringre érkezik, a különleges körülmények között tartandó Magyar Nagydíj háttérmunkái pedig folyamatosan zajlanak.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS