Hivatalos: F1-es Magyar Nagydíj július 19-én!

Kedden hivatalosan is bejelentette a 2020-as Forma-1-es versenynaptár első nyolc állomásának időpontját a száguldó cirkusz vezetősége. A világbajnokság július első hétvégéjén, Ausztriában rajtol, a Magyar Nagydíjat pedig július 17-19. között rendezik!

A koronavírus-járvány miatt négyhónapos csúszással kezdődhet el az F1-es világbajnokság egyelőre még nézők nélküli, zárt kapus versenyekkel.

Az első két futamnak Ausztria ad majd otthont: a Red Bull Ringen július 5-én és 12-én is versenyt rendeznek, ezt követően pedig Magyarország felé veszi az irányt a mezőny.

Hirdetés
 

A Forma-1-es Magyar Nagydíjat így a tervezettnél korábban, július 17-19. között rendezik meg.

„Több mint két hónapon keresztül tartottak az egyeztetések, jó néhány dátum szóba került, és végül a versenyünk a július 19-ei időponttal került a Formula 1-es világbajnokság naptárába” – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„Cégünk végig rugalmas volt, hiszen a pályánk készen áll, bármikor tudunk versenyt rendezni, és mindenképp szerettük volna megtartani a 35. Magyar Nagydíjat. A zárt kapus verseny során a járványügyi előírásokat szem előtt tartjuk, folyamatosan egyeztetünk az illetékes hatóságokkal, hiszen nemcsak jó versenyt akarunk rendezni, de azt is szeretnénk, hogy a paddockban mindenki biztonságban érezhesse magát.”

A mezőny tehát alig másfél hónap múlva a Hungaroringre érkezik, a különleges körülmények között tartandó Magyar Nagydíj háttérmunkái pedig folyamatosan zajlanak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!