Hivatalos: Fernando Alonso az Aston Martinhoz igazolt! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Fernando Alonso az Aston Martinhoz igazolt!

HIRDETÉS
A Forma-1-es istálló hétfőn délelőtt váratlanul bejelentette, a távozó Sebastian Vettel helyére a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót igazolta le 2023-ra.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team on the grid.  Spanish Grand Prix, Sunday 22nd May 2022. Barcelona, Spain.

Fernando Alonso az év végén maga mögött hagyja az Alpine F1-es istállóját istállóját, hogy kitöltse az Aston Martinnál Sebastian Vettel távozásával kialakult űrt. A spanyol versenyző több évre szóló szerződést kötött új csapatával.

Alonso vasárnap még úgy nyilatkozott, biztos benne, hogy jövőjéről a nyári szünet végére döntés születik, azonban a tárgyalásokat rövidre zárták, és hétfő délelőtt hivatalosan is bejelentették, hogy 2023-tól a spanyol az Aston Martinnál folytatja. 

„Az Aston Martin csapata energiáját és elkötelezettségét egyértelműen a győzelemre fordítja, ezért ma az egyik legizgalmasabb csapat a Forma-1-ben” – nyilatkozta Alonso. 

A kétszeres világbajnok elmondta, meggyőző volt számára, hogy az istálló milyen terveket tűzött ki maga elé, hogy ehhez milyen eszközöket használnak majd, és az, hogy a célok eléréséhez kiket szerződtetett.

„Lawrence-t és Lance-t sok éve ismerem, és nyilvánvaló, hogy megvan bennük az ambíció és szenvedély, hogy sikereket érjenek el a Forma-1-ben. Láttam, ahogy a csapat remek embereket vonzott magához nyerő múlttal, és megismertem az új létesítmények és erőforrások iránti elkötelezettséget Silverstone-ban” – folytatta a spanyol. 

„A Forma-1-ben ma senki nem mutat nagyobb víziót és elkötelezettséget a győzelem iránt, ez pedig nagyon izgalmassá teszi ezt a lehetőséget számomra. Még mindig megvan bennem az éhség és ambíció, hogy az élen harcoljak, és része akarok lenni a szervezetnek, amely elkötelezett a tanulás, fejlődés és siker iránt.”

Arról egyelőre nincs hivatalos információ, hogy Alonso helyét ki veszi át az Alpine-nál, azonban jó eséllyel Oscar Piastri lehet a befutó. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!