Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Hivatalos: Ferrari-motorokkal folytatja a Marussia

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Hivatalos: Ferrari-motorokkal folytatja a Marussia

2014-től kezdődően már a Ferrari motorjait használja a Forma-1-ben a Marussia csapata – jelentette be a gárda kedden délelőtt hivatalos közleményben. A csapat a teljes hajtásláncot megkapja az olaszoktól.2014-től kezdődően már a Ferrari motorjait használja a Forma-1-ben a Marussia csapata – jelentette be a gárda kedden délelőtt hivatalos közleményben.

Az orosz kiscsapat idén még a Cosworth erőforrásait használja a száguldó cirkuszban, az angol vállalat azonban a szezon végén búcsút int a Forma-1-nek.

Jövőre új motorszabályok lépnek életbe a királykategóriában, ennek megfelelően pedig a jelenlegi 2,4 literes V8-as motorok helyett a csapatok 1,6 literes V6-os turbófeltöltésű aggregátokat használnak majd.

A megállapodás értelmében a Marussia csapata a teljes hajtásláncot megkapja majd a Ferraritól – a motort, a váltót és az energia-visszanyerő rendszert is.

„Nemcsak profitálunk abból, hogy az egyik legsikeresebb Forma-1-es motorgyártó partnere leszünk a jövőben, de ez a megállapodás megerősíti elkötelezettségünket a sportág iránt is” – mondta Andy Webb, a Marussia ügyvezető-igazgatója.

„Szeretnénk köszönetet mondani a Cosworth-nek, mely gyártóval 2010-es debütálása óta együtt dolgoztunk. A Cosworth rendkívül fontos szerepet játszott fejlődésünkben az elmúlt évek során.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!