Hivatalos: Gasly váltja Kvyatot a Toro Rossónál! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Gasly váltja Kvyatot a Toro Rossónál!

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A Toro Rosso Forma-1-es csapata kedden hivatalos közleményben jelentette be, hogy Pierre Gasly már a hétvégi Maláj Nagydíjon rajthoz áll az istálló színeiben. Az ifjú versenyző Daniil Kvyat helyét veszi át.

Korábban arról szóltak a hírek, Gasly Carlos Sainz helyett versenyezhet a szezon hátralévő részében, felmerült ugyanis, hogy a spanyol már idén átül a Renault autójába.

Sainz a Szingapúri Nagydíjon viszont remekelt, a Toro Rossónál pedig úgy döntöttek, a soron következő versenyeken is számítanak szolgálataira – ezzel együtt viszont szerettek volna lehetőséget adni Gasly-nak, aki jövőre vélhetően már egy teljes szezont végigversenyezhet az istállónál.

A Toro Rosso így kedden bejelentette, Gasly már a hétvégi Maláj Nagydíjon versenyautóba ülhet, méghozzá Daniil Kvyat helyett. Arról nem ír a közlemény, hogy pontosan hány versenyen is szerepelhet majd a francia, ám vélhetően Japánban is ő ülhet a faenzai kiscsapat autójába.

„A Scuderia Toro Rosso csapatát azért alapította a Red Bull, hogy juniorprogramjából fiatal tehetségeket hozhasson be a Forma-1-be, és most pontosan ezt tesszük azzal, hogy megadjuk a lehetőséget Pierre-nek” – mondta Franz Tost csapatfőnök.

„Bizonyította, hogy megérdemli, 2016-ban bajnok lett a GP2-ben, idén pedig nagyon versenyképes a japán Super Formula sorozatban. Jó esélyei vannak a bajnokság megnyerésére, hiszen csak fél pont a hátránya az éllovas mögött. A versenyzőcserével pedig lehetőségünk lesz arra, hogy több információt gyűjtsünk, mely hasznunkra válik a 2018-as versenyzői felállás kiválasztásakor.”

Tost hozzátette, nem teljesen elégedettek Kvyat eddigi teljesítményével, de továbbra is számítanak az orosz szolgálataira.

„Különféle okok miatt – technikai gondok és egyéni hibák következtében – Daniil Kvyat idén nem mutatta meg igazán, mennyi potenciál van benne, ezért is állítottuk őt félre a következő pár versenyre. Így lehetőségünk lesz kiértékelni Pierre-t a versenypályán, egy valódi versenyhétvége keretében.”

A Toro Rosso által kiadott közlemény megerősíti, a csapat „nem köszön el Kvyattól, hiszen továbbra is a Red Bull kötelékében marad”.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!