Friss hírek

Hivatalos: Glock a Toyota versenyzője 2008-ban

Ahogy arra számítani is lehetett, a Toyota versenyistálló hétfőn kiadott közleményében hivatalosan is megerősítette, hogy a GP2 idei világbajnoka, Timo Glock veszi át Ralf Schumacher megüresedett helyét a csapatban a 2008-as idényben.

Ahogy arra számítani is lehetett, a Toyota versenyistálló hétfőn kiadott közleményében hivatalosan is megerősítette, hogy a GP2 idei világbajnoka, Timo Glock veszi át Ralf Schumacher megüresedett helyét a csapatban a 2008-as idényben.

Azt követően, hogy a Szerződéseket Felügyelő Bizottság (CRB) múlt héten kijelentette, a német versenyző szabadon igazolható, a Toyota Racing versenyistálló hétfőn hivatalosan is megerősítette, hogy Glock lesz a csapat egyik versenyzője a 2008-as idényben.

A GP2 idei világbajnoka egy több évre szóló szerződést írt alá a japánokkal, így már a december 4. és 6. között megrendezésre kerülő tesztprogramon kipróbálhatja az egyik TF108-as modellt a spanyolországi Jerezben.

“Boldogan jelentjük be, hogy Timo Glock lesz a Panasonic Toyota Racing egyik versenyzője a 2008-as idényben” – mondta a csapat elnöke és vezetője, Tadashi Yamashina. “Biztos vagyok benne, hogy Timo tudása segíthet abban, hogy előrébb jussunk és elérjük céljainkat.”

“Timo hatalmas tapasztalattal rendelkezik, hiszen az elmúlt években számos kategóriában kipróbálta magát. Az idei évben megszerezte a bajnoki címet az általunk nagyra tartott GP2-es szériában, ami véleményünk szerint megfelelően felkészítette a Forma-1-re. Úgy gondoljuk, hogy az idei évben látottak alapján ő a megfelelő ember erre a pozícióra.”

Maga az érintett is boldog volt, hogy végre tisztázódott jövője, és 2004 után – mikor a Jordan istálló színeiben négy futamot teljesített – ismét visszatérhet a Forma-1-be.

“Jó érzés, hogy ismét Forma-1-es versenyző vagyok, és már alig várom az előttem álló új kihívásokat” – mondta Glock. “Az elmúlt években rengeteget dolgoztam azért, hogy ismét lehetőséget kapjak, és azt kell mondjam, boldog vagyok, hogy a Panasonic Toyota Racing hitt bennem.”

“Bár 2004 óta nem versenyeztem a Forma-1-ben, időközönként lehetőséget kaptam a tesztelésre, így szerintem nem kell sok idő ahhoz, hogy ismét felvegyem a ritmust” – folytatta Golck, aki miután elhagyta a Forma-1-et, az amerikai Champ Car szériában folytatta pályafutását, majd 2006-ban visszatért Európába, és idén megnyerte a bajnokságot a GP2-ben.

“Szerencsés voltam, hogy több szériában is kipróbálhattam magam, de mindig is az volt a célom, hogy teljes állású Forma-1-es versenyző legyek. Úgy gondolom, hogy az elmúlt évek sokkal erősebbé tettek, mint versenyzőt és mint magánembert egyaránt. Természetesen hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a GP2 bajnokaként térhetek vissza a Forma-1-be, hiszen láttuk, hogy Nico Rosberg és Lewis Hamilton milyen remekül teljesített debütáló évében. Bízom benne, hogy én is követem példájukat.”

“Most, hogy elértem a célom, és bekerültem a Forma-1-be, elsődleges feladatomnak azt tartom, hogy minél jobban felkészítsem magam, és csapatomat a 2008-as idényre” – tette hozzá a német pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!