Hivatalos: Grosjean megtarthatja helyét a Haasnál! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Grosjean megtarthatja helyét a Haasnál!

HIRDETÉS
A Haas Forma-1-es csapata csütörtök délelőtt hivatalos közleményben jelentette be, 2020-ban is a Romain Grosjean – Kevin Magnussen párossal vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.
Romain Grosjean Kevin Magnussen Haas

Az amerikai istállónál Magnussen helye biztos volt a következő szezonra, Günther Steiner csapatfőnök azonban néhány napja úgy nyilatkozott, Romain Grosjean mellett Nico Hülkenbergnek is esélye van az istálló másik ülésére.

Bár a Haas csapata előrehaladott tárgyalásokat folytatott a német versenyzővel, az istálló végül a Szingapúri Nagydíj csütörtökjén bejelentette, nem változtat felállásán a következő szezonra, így jövőre is a Kevin Magnussen – Romain Grosjean párossal vágnak neki a Forma-1-es bajnokságnak.

„A tapasztalat – illetve annak igénye – az egyik mérföldkő a Haas csapata számára, és azzal, hogy 2020-ban is Romain Grosjean és Kevin Magnussen vezet csapatunknál, szolid alapokkal rendelkezünk majd ahhoz, hogy folytassuk fejlődésünket” – mondta Günther Steiner csapatfőnök.

„Értékes folytonosságot biztosít számunkra az, hogy jól tudják, hogyan dolgozunk csapatként, és tudják, mire képesek a kormány mögött. És ez erős alapokat nyújt nekünk ahhoz, hogy tovább építkezzünk csapatként.”

„Kemény év számunkra a 2019-es a VF-19-es versenygép teljesítményének fluktuációja miatt, de a képességeink a tapasztalattal párosulva segítenek majd bennünket abban, hogy fejlődjünk és előrelépjünk 2020-ban.”

A csapat francia versenyzője, Romain Grosjean hozzátette: „Mindig is mondtam, hogy szeretnék a Haas csapatánál maradni, és építeni az istálló teljesítményére.”

„A kezdetektől fogva itt vagyok, és látva, hogy Gene Haas és Günther Steiner mennyi munkát fektetett abba, hogy ez a csapat versenyképes legyen, természetesen nagyon boldog vagyok, hogy itt folytathatom.”

„Különleges volt az, hogy tavaly az 5. helyen zártunk a konstruktőri bajnokságban úgy, hogy csak a 3. idényünket teljesítettük a Forma-1-ben. Vannak kihívások idén, de a tavalyi és az idei tapasztalatokat arra használjuk fel, hogy előrelépjünk 2020-ban.”

Magnussen eddig is tudta, hogy az istállónál marad a következő idényre – természetesen ő is megszólalt a csütörtöki bejelentés kapcsán.

Hirdetés

„Abban a kényelemben volt részem, hogy tudtam, a csapattal folytatom 2020-ban is – és ez igazán pozitív dolog volt a gyakran nehezen alakuló 2019-es szezon során” – nyilatkozta a dán versenyző.

„Tudván, hogy dolgozni tudunk azért, hogy jobbá tegyük a dolgokat, javítsunk a helyzet megértésén, és visszatérjünk arra a szintre a versenyképességet tekintve, ahol tavaly voltunk, igazán feltüzel engem.”

„Senki sem elégedett a 2019-es szezonnal, de mindenki nagyon eltökélt, hogy fordítsunk a helyzetünkön. Hálás vagyok a csapatnak, hogy bíznak bennem. Közös a célunk, és Romainnel közösen mindent beleadunk majd a szezon hátralévő részében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!