Hivatalos: Grosjean váltja Piquet-t a Renault-nál

A Renault hivatalosan is megerősítette, hogy közös megegyezéssel felbontotta szerződését Nelsinho Piquet-vel, akinek helyét a csapat francia tesztpilótája, Romain Grosjean veszi át a szezon hátralévő részében.

A Renault hivatalosan is megerősítette, hogy közös megegyezéssel felbontotta szerződését Nelsinho Piquet-vel, akinek helyét a csapat francia tesztpilótája, Romain Grosjean veszi át a szezon hátralévő részében.

Piquet már két héttel ezelőtt bejelentette, hogy a Renault nem számít rá a szezon hátralévő részében, ám a francia alakulat csak ma erősítette meg, hogy valóban elválnak útjaik a brazil versenyzővel, aki nem hozta a várt eredményeket.

A francia alakulat egy nappal azután tett bejelentést, hogy a Fellebbviteli Bíróság helyet adott fellebbezésének, és egy versenyes eltiltását pénzbüntetésre mérsékelte.

Grosjean érkezésével – Sebastien Bourdais menesztése után – ismét van francia versenyzője a mezőnynek. A 23 éves pilóta, aki 2006 óta a Renault tehetségkutató programjának tagja, a francia gárda teszt- és tartalékversenyzőjeként tevékenykedett az idei évben, miközben a GP2 mezőnyét erősítette, ahol idén két győzelmet szerzett.

A Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore magabiztosan várja a folytatást, és úgy érzi, hogy Grosjean bizonyítani tudja tehetségét, amely 2007-ben a Forma 3 Euro Széria és 2008-ban a GP2 Ázsia Széria bajnoki címéhez segítette.

“Örülünk, hogy lehetőséget biztosíthatunk Romainnek, hogy megkezdhesse a versenyzést a csapattal” – mondta Briatore. “Egy kivételes fiatal tehetség, és azt várjuk tőle, hogy már az évad második felében megmutatja képességeit Fernando mellett, mikor agresszíven fogunk támadni.”

“Továbbá köszönetet szeretnénk mondani Nelsonnak mindazért, amit tett, mikor velünk versenyzett, és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőre nézve.”

Grosjean így folytatta: “Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Renault F1 Team lehetőséget biztosít számomra, hogy versenyzőként bemutatkozhassam az F1-ben.”

“Már alig várom, hogy vezethessem az R29-et, és segítsek a csapatnak a lehető legtöbb pontot begyűjteni. Megtiszteltetés, hogy Fernando csapattársa lehetek, és hatalmas motivációt ad az is, hogy egy kétszeres világbajnok mellett mutatkozhatom be a Forma-1-be.”

A Renault harmadik versenyzője Lucas Di Grassi lesz a szezon hátralévő részében, aki tovább folytatja szereplését a GP2-ben.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!