Friss hírek

Hivatalos: Zhou lesz Bottas csapattársa az Alfa Romeónál

Az Alfa Romeo Forma-1-es csapata hivatalos közleményben erősítette meg, 2022-ben Guanyu Zhou lesz Valtteri Bottas csapattársa az istállónál.

A hinwili alakulat kedden délelőtt erősítette meg, Antonio Giovinazzi három szezon után távozik a csapattól. Abban a közleményben még nem esett szó utódjáról, negyed órával később azonban újabb kommünikét adott ki a csapat: ebben megerősítették Guanyu Zhou érkezését.

Zhou jó ideje rajta volt már több Forma-1-es istálló radarján: a most 22 esztendős pilóta 2015-ben másodikként zárt az olasz F4-es bajnokságban, majd nem sokkal később már győzelmeket szerzett a Forma-3-as Európa-bajnokságon, legutóbb pedig a száguldó cirkusz előszobájának számító Forma-2-es sorozatban.

Zhou jelenleg a második helyet foglalja el a Forma-2-es szériában, miközben a bajnokságból még két forduló van hátra.

A fiatal pilóta jövőre a Forma-1 történetének első kínai versenyzőjévé válik.

„Fiatal korom óta arról álmodom, hogy olyan magasra jussak a sportban, amennyire csak tudok, most pedig az álom valóra válik” – mondta Zhou.

„Kiváltság, hogy egy ilyen ikonikus csapatnál kezdhetem meg Forma-1-es pályafutásomat, egy olyan istállónál, mely rengeteg fiatal tehetséget juttatott már a Forma-1-be. Úgy érzem, felkészültem a Forma-1 kihívásaira, és egy világklasszis tehetség, Valtteri Bottas mellett bizonyíthatok.”

„A célom jövőre az lesz, hogy annyit tanuljak, amennyit csak lehet, a lehető leggyorsabban. Nagy áttörés a kínai motorsport számára az, hogy én lehetek az első kínai versenyző a Forma-1-ben. Tudom, hogy sokan bíznak bennem, és mint mindig, motivációként fogom felhasználni ezt, hogy jobbá váljak, és még többet érjek el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!