Hivatalos: Heidfeld lesz a Mercedes tesztpilótája - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Heidfeld lesz a Mercedes tesztpilótája

HIRDETÉS

Ahogy arra számítani is lehetett, a Mercedes GP csütörtökön hivatalosan is megerősítette, hogy Nick Heidfeld lesz a csapat teszt-, és tartalékpilótája az idei szezonban a Forma-1-ben.

Ahogy arra számítani is lehetett, a Mercedes GP csütörtökön hivatalosan is megerősítette, hogy Nick Heidfeld lesz a csapat teszt-, és tartalékpilótája az idei szezonban a Forma-1-ben.

A német pilóta sokáig harcban volt a brackley-i bázisú gárda egyik versenyző üléséért, azonban azzal, hogy Michael Schumacher bejelentette visszatérését, elszálltak esélyei, így a legjobb, amit tenni tudott, hogy tesztpilótai szerződést kötött a csapattal.

“Nagy öröm, hogy csatlakozhatok a Mercedes GP Petronas csapathoz” – mondta Heidfeld, aki Schumacherhez hasonlóan, szintén a Mercedesszel kezdte meg versenyzői pályafutását 1997-ben, mikor megnyerte a Német F3-as bajnokságot.

“Természetesen jobban szerettem volna versenyzői ülést kapni az idei szezonra, de nagyon büszke vagyok arra, hogy részese lehetek az új Ezüstnyílnak. Láttam, hogy mindenki mennyire elkötelezett a csapaton belül, ahogy én is az vagyok.”

“Mindent megteszek majd annak érdekében, hogy a lehető legjobban segíthessem Michael és Nico (Rosberg) munkáját az idei évben a Forma-1-ben.”

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn is örül a német versenyző érkezésének, aki véleménye szerint hatalmas tapasztalatával rengeteg segítséget nyújthat majd az új versenygép fejlesztésében az idei évben.

“Nagy öröm számunkra, hogy egy olyan kaliberű és tapasztalattal rendelkező pilóta igazol hozzánk teszt-, és tartalékversenyzőnek, mint Nick Heidfeld” – mondta Brawn.

“Nick több mint tíz éves forma-1-es tapasztalattal rendelkezik, és számos kiváló csapatnál megfordult már, így nagyon hasznos lehet a jelenléte a Mercedes GP-nél. Biztos vagyok abban, hogy sokat fog tudni segíteni az MGP W01 fejlesztésében.”

Heidfeld az elmúlt négy évet a BMW Sauber versenyzőjeként töltötte a Forma-1-ben, előtte a Sauber, a Jordan és a Williams istállóknál is megfordult, sőt 1998-ban és 1999-ben a McLaren tesztpilótájaként tevékenykedett.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!