Friss hírek

Hivatalos: Honda-motorra vált a Red Bull az F1-ben!

Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull Forma-1-es csapata kedden délelőtt hivatalos közleményben erősítette meg, 2019-től kezdődően a Honda erőforrásait használja a száguldó cirkuszban.

A korábban négy világbajnoki címet nyerő istálló egy ideje már egyeztetett a japán gyártóval, és mivel a Honda-motorjait idén a Red Bull kiscsapata, a Toro Rosso már használhatja, kiváló rálátása volt a V6-os erőforrások fejlődésére.

A Red Bull közleményéből kiderül, a Hondával kötött megállapodás két évre szól, tehát a 2019-es és 2020-as idényben biztosan a japánok erőforrásait használja majd a csapat a Forma-1-ben.

„Ez a több évre szóló, Hondával kötött megállapodás egy izgalmas, új éra kezdetét jelenti a Red Bull Racing számára, hogy ne csak a futamgyőzelmekért, hanem a világbajnoki címekért harcolhassunk” – mondta Christian Horner csapatfőnök.

„Az efféle döntéseket mindig szenvtelenül hoztuk meg, úgy, hogy egyetlen kritériumunk volt: hogy hiszünk abban, így lehetőségünk lesz arra, hogy egy magasabb szinten versenyezzünk. Miután alaposan megfontoltuk és kiértékeltük a helyzetet, biztosak vagyunk abban, hogy a Hondával való partnerség a megfelelő út a csapat számára.”

„Lenyűgözött minket a Honda F1 iránti elkötelezettsége, a rendkívüli fejlődése, melyet a közelmúltban ért el testvércsapatunkkal, a Toro Rossóval, illetve ambíciója, mely egyezik a miénkkel. Alig várjuk már, hogy együtt folytassuk a Hondával a következő években, és együtt versenyezzünk a Forma-1 legnagyobb elismeréseiért.”

A Honda elnöke, Hacsigo Takahiro hozzátette: „Miután a Toro Rossóval egy remek kapcsolatot sikerült létrehoznunk, úgy döntöttünk, hogy a Red Bull családján belül a másik csapatra is kiterjesztjük F1-es tevékenységünket, így már 2019-től kezdve a Red Bull Racinggel is együtt dolgozunk.”

„Hisszük, hogy a Toro Rossóval és a Red Bull Racinggel való együttműködés lehetőséget biztosít arra, hogy elérjük céljainkat, és közelebb kerüljünk a futamgyőzelmekhez, illetve a világbajnoki címekhez.”

„Az ez egyeztetések nagyon gyorsan zajlottak, hála a Red Bull nyitottságának és tiszteletteljes hozzáállásának.”

A kiadott közlemény megerősíti, az istálló továbbra is Aston Martin Red Bull Racing néven folytatja F1-es szereplését.

Fotó: Red Bull Racing

Ezzel eldőlt, hogy a Red Bull 12 évnyi együttműködés után szakít eddigi motorpartnerével, a Renault-val.

A Milton Keynes-i istálló először 2007-ben használta a franciák erőforrásait, az együttműködés során pedig eddig 57 futamgyőzelmet és 8 világbajnoki címet (4 egyéni és 4 konstruktőri) szerzett a páros.

„Szeretnénk köszönetet mondani a Renault-nak az elmúlt 12 évért – egy olyan periódusért, mely során hihetetlen pillanatokat éltünk meg együtt” – fogalmazott Christian Horner.

„Néha voltak nézeteltéréseink, de a Renault mindig fáradhatatlanul dolgozott, és a legjobbat nyújtotta azért, hogy versenyképes erőforrást adjon nekünk. A mai napig ez a helyzet, és szeretnénk köszönetet mondani a Renault csapatának, főleg azoknak a srácoknak, akik a garázsunkban dolgoznak minden egyes versenyen.”

„Szeretnénk a csúcson befejezni ezt az együttműködést a szezon végén. Arra összpontosítunk, hogy az év hátralévő részében a lehető legjobb eredményeket érjük el, és a legjobbakat kívánjuk a Renault-nak a jövőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!