Emilia Romagna Nagydíj

Ne maradj le! Kövesd az imolai eseményeket az F1Világ Paddockban! Kattints!

Hivatalos: Hülkenberg a Force Indiánál folytatja

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Hivatalos: Hülkenberg a Force Indiánál folytatja

A Force India alakulata kedden délután hivatalos közleményben erősítette meg, hogy több évre szóló szerződést írt alá korábbi versenyzőjével, Nico Hülkenberggel, aki így távozik a Sauber csapatától.


A Force India alakulata kedden délután hivatalos közleményben erősítette meg, hogy több évre szóló szerződést írt alá korábbi versenyzőjével, Nico Hülkenberggel, aki így távozik a Sauber csapatától.

Hülkenberg korábban a Ferrarival és a Lotusszal is egyeztetéseket folytatott, végül azonban egyik élcsapathoz sem tudott elszerződni a következő szezonra. A német így jövőre korábbi csapatánál, a Force Indiánál folytatja.

Az indiai kiscsapat ma délután hivatalos közleményben erősítette meg, hogy egy több évre szóló megállapodást írtak alá Hülkenberggel.

„Örülök, hogy Nico visszatér csapatunkhoz, a Force Indiához” – mondta Dr. Vijay Mallya, az alakulat tulajdonosa.

„Amikor nálunk versenyzett 2012-ben, teljesen világossá vált, hogy egy kivételes tehetség, és idén is folyamatosan lenyűgözött mindenkit remek teljesítményével. Az, hogy Nicót ismét soraink közt tudhatjuk, óriási lendületet ad mindenki számára ennél a csapatnál.”

„Nagy reményeket fűzünk a következő szezonhoz, és Nico szerződtetésével a lehető legjobb helyzetben vagyunk ahhoz, hogy elérjük céljainkat, és történetünk remélhetőleg legjobb szezonját teljesítsük.”

Hülkenberg elárulta, optimistán várja az új szezont, főleg amiatt, mert a Mercedes motorja igencsak versenyképes lehet majd 2014-ben.

„Örülök, hogy visszatérhetek a Force Indiához” – nyilatkozta a 26 esztendős versenyző.

„A csapat sokat vár a következő szezontól, és úgy hiszem, hogy az évek során gyűjtött tapasztalataim segítenek majd céljaink elérésében. Őszintén hiszem, hogy versenyképes csomagunk lesz 2014-ben. Rengeteg pozitív dolgot hallottam a Mercedes motorjáról is, szóval azt hiszem, izgatottan várhatjuk az új szezont.”

„Jól ismerem ezt a csapatot, látom az elkötelezettségüket: remek szakemberek dolgoznak itt, és ugyanúgy ki vagyunk éhezve a sikerre.”

A csapat által kiadott kommüniké arról nem tesz említést, Hülkenberg szerződése pontosan hány évre is szól.

Hogy ki lesz Hülkenberg csapattársa, arról később tesz bejelentést a Force India, a hírek szerint azonban Sergio Pérez a legesélyesebb a silverstone-i alakulat másik ülésére.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!