Hivatalos: Hülkenberg az Aston Martinhoz szerződött - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Hülkenberg az Aston Martinhoz szerződött

HIRDETÉS
Nico Hülkenberg lesz az Aston Martin Forma-1-es csapatának teszt- és tartalékversenyzője a 2021-es szezonban – erősítette meg az istálló csütörtökön.
Nico Hülkenberg

A német pilóta 2019-ben volt utoljára állandó tagja a Forma-1-es mezőnynek, tavaly azonban az akkor még Racing Point néven szereplő istálló színeiben három versenyhétvégén beugorhatott a koronavírusos Sergio Perezt, illetve Lance Strollt helyettesítve.

A 33 esztendős Hülkenberg idén az Aston Martin teszt- és tartalékversenyzője lesz.

„Mindenekelőtt nagyszerű, hogy jó előre aláírtuk ezt a szerződést – tavaly nem sok időm volt arra, hogy felkészüljek a beugrásra!” – viccelődött a német.

„Nagyon örülük, hogy újra ezzel a csapattal dolgozhatok, akiknél több alkalommal is vezettem már pályafutásom során. Nyilván remélem, hogy Sebastiannak és Lance-nek problémamentes szezonja lesz, ugyanakkor a csapat tudja, hogy számíthat rám, és beugorva jó munkát tudok végezni. Készen állok a kihívásra.”

„És érdekes lesz segíteni a csapat fejlődését is az idény során.”

Bár a csapat erről nem adott részletes tájékoztatást, Hülkenberg vélhetően főleg a csapat szimulátorában dolgozik majd. Hogy versenyautóba ülhet-e egy-egy teszt erejéig, arról nem tudni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!