Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Hivatalos: Hülkenberg újabb lehetőséget kap Perez helyén

A Racing Point Forma-1-es csapata péntek délelőtt bejelentette, a soron következő 70. évforduló Nagydíján is Nico Hülkenberg vezeti majd egyik versenyautóját, Sergio Perez koronavírus-tesztje ugyanis újra pozitív lett.

Perez már a Brit Nagydíjat is kénytelen volt kihagyni, miután pozitív lett a koronavírus-tesztje Silverstone-ban.

A mexikói helyére Nico Hülkenberg ugrott be, aki bár bízott egy jó eredményben, végül kuplungprobléma miatt el sem tudott rajtolni a vasárnapi Brit Nagydíjon.

A német a második silverstone-i futamon javíthat: a Racing Point nemrég megerősítette, ezen a hétvégén is ő vezeti majd az istálló egyik autóját.

Perez ugyan elhagyhatta a karantént csütörtökön, ám ahhoz, hogy beléphessen a paddockba, egy negatív koronavírus-tesztet kellett volna produkálnia, a teszt azonban újra pozitív lett, így a mexikói pilóta ezen a hétvégén sem ülhet autóba.

„A múlt hétvége egy ugrás volt az ismeretlenbe, hiszen évek óta nem voltam már ennél a csapatnál” – mondta Hülkenberg. „Olyan autót kellett vezetnem, amit korábban soha nem vezethettem.”

„Rengeteget tanultam az RP20-asról, és készen állok arra, hogy a tapasztalataimat felhasználjam ezen a hétvégén. Az, hogy ugyanazon a pályán versenyzünk, egy kicsit megkönnyíti a dolgomat, a csapat pedig sokat segített abban, hogy felvegyem a tempót. Azt gondolom, pontokért harcolhatunk ezen a hétvégén, ez a célom. Szeretnék minden jót kívánni Checónak a felépüléséhez.”

A Racing Point közleményében kiemeli, Perez fizikailag jó állapotban van.

Otmar Szafnauer csapatfőnök hozzátette: „Nico nagyon jó munkát végzett múlt héten, miután az utolsó pillanatban kértük fel, hogy vezesse az autónkat Silverstone-ban. Bizonyította, miért is volt nyilvánvaló választás Checo helyettesítésére.”

„Nagy kár, hogy végül nem tudott elrajtolni a vasárnapi versenyen, de a kemény munka nagyon hasznos lesz majd ezen a hétvégén. Persze hiányzik nekünk Checo, és a legjobbakat kívánjuk neki. Várjuk már, hogy mihamarabb üdvözölhessük őt csapatunknál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!