Hivatalos: Hülkenberget leszerződtette a Sauber

Nico Hülkenberg lesz a Sauber Forma-1-es csapatának egyik versenyzője 2013-ban – jelentette be a hinwili gárda szerda délelőtt, hivatalos közleményben. A német pilóta a Force Indiától vesz búcsút.Nico Hülkenberg lesz a Sauber Forma-1-es csapatának egyik versenyzője 2013-ban – jelentette be a hinwili gárda szerda délelőtt, hivatalos közleményben.

Korábban sokan úgy tartották, a német versenyző Felipe Massát váltja majd a Ferrarinál, a maranellói gárda azonban 2013 végéig meghosszabbította a brazil idén lejáró kontraktusát.

Az F1-es paddockban ezt követően már kész tényként kezelték, hogy Hülkenberg a Saubernél folytatja – az üzlet pedig immáron hivatalosan is megköttetett.

„Alig várom már, hogy együtt dolgozzam a Sauber Forma-1-es csapatával” – nyilatkozta a 25 éves versenyző.

„Egy rendkívül jó pozícióban lévő, versenyképes csapathoz szerződöm, ahol a fiatal versenyzők rendszeresen tudtak kivételesen jól teljesíteni. Szeretném folytatni ezt a tendenciát. A Sauber egy nagyon pozitív fejlődésen megy most keresztül, és biztos vagyok benne, hogy sokat fogunk elérni közösen.”

„Viszont mindaddig jelenlegi munkámra fókuszálok. Szeretnék köszönetet mondani a Force Indiának, amiért megadták számomra a lehetőséget ahhoz, hogy visszatérjek a Forma-1-be versenyzőként.”

„Egy ideje már figyeljük Nicót, és teljesítménye igazán meggyőző volt” – mondta a Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn.

„Nyilvánvalóan az egyik fénypont az volt, ahogy 2010-ben Interlagosban megszerezte a pole pozíciót a legnagyobb kihívást jelentő körülmények közepette. Megmutatta, hogy képes megragadni a kínálkozó lehetőséget. Biztos vagyok abban, hogy jól beilleszkedik majd, alig várjuk, hogy együtt dolgozzunk vele.”

Azt, hogy ki lesz Hülkenberg csapattársa, egyelőre nem tudni. A Sauber egy későbbi időpontban dönt másik versenyzőjéről.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS