Friss hírek

Hivatalos: Jövőre Las Vegasban is lesz Forma-1-es verseny!

2023-ban három Forma-1-es versenyt is rendeznek az Egyesült Államokban, a száguldó cirkusz ugyanis magyar idő szerint csütörtök hajnalban bejelentette, Miami és Austin mellett Las Vegasba is ellátogat majd.

A Forma-1-es versenynaptár idén bővül a miami futammal, és már jó ideje lehet hallani arról, hogy Las Vegas is beállna a versenyrendezők sorába. Az amerikai kaszinóvárosban már rendeztek királykategóriás futamokat: 1981-ben és 1982-ben látogatott ide az F1, az első évben Alan Jones nyert a Williamsszel, míg a másodikban a Tyrrell pilótája, Michele Alboreto.

A száguldó cirkusz vezetősége már szerda este belengetett egy nagy hírt, magyar idő szerint csütörtök hajnalban pedig hivatalos közleményben erősítette meg: 2023-ban újra ellátogat majd Las Vegasba a Forma-1.

Hirdetés
 

A versenyt várhatóan november 25-én rendezik majd, ha pedig belelapozunk a jövő évi naptárba, láthatjuk, hogy ez bizony egy szombati napra esik. Nem elírásról van szó, a versenyt ugyanis az úgynevezett ’fekete péntek’ utáni napon rendezik meg. Magyar idő szerint a verseny vasárnap hajnalra esik majd, tehát egy villanyfényes futamot rendeznek majd Las Vegasban.

A pálya 6,12 km hosszú lesz, az autók pedig akár 342 km/h-s végsebességet is elérhetnek rajta. Az aszfaltcsíkot Las Vegas legendás hoteljei és kaszinói között alakítják majd ki. A pályán 3 hosszabb egyenes és 14 kanyar található majd, a verseny pedig 50 körös lesz.

A pálya vonalvezetés:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!