Hivatalos: Jövőre Vettel lesz Räikkönen csapattársa - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Jövőre Vettel lesz Räikkönen csapattársa

HIRDETÉS

A Ferrari Forma-1-es csapata csütörtökön, Abu Dhabiban hivatalosan is megerősítette, 2015-ben a Sebastian Vettel – Kimi Räikkönen párossal vág neki a világbajnokság küzdelmeinek.


A Ferrari Forma-1-es csapata csütörtökön, Abu Dhabiban hivatalosan is megerősítette, 2015-ben a Sebastian Vettel – Kimi Räikkönen párossal vág neki a világbajnokság küzdelmeinek.

Vettel érkezését már másfél hónapja nyílt titokként kezelték F1-es berkekben – a német jelenlegi csapata, a Red Bull október 4-én, Japánban jelentette be, különválnak útjaik és a négyszeres világbajnok máshol folytatja pályafutását.

Miután a Ferrarinak hetekig három szerződtetett világbajnoka volt 2015-re – Fernando Alonso kontraktusának felbontása ugyanis nem ment zökkenőmentesen –, a maranellói gárda kénytelen volt halogatni Vettel érkezésének bejelentését.

Csütörtökön, Abu Dhabiban azonban pont került az ügy végére: a Scuderia hivatalosan is megerősítette, jövőre 27 esztendős versenyző lesz a szintén világbajnok Kimi Räikkönen csapattársa.

Az olasz istálló előbb Fernando Alonso távozását jelentette be, néhány perccel később azonban jött a megerősítés, a spanyolt Vettel váltja a tűzpiros versenyautóban.

„A Scuderia Ferrari úgy döntött, bizalmat szavaz a Forma-1 történetének legfiatalabb többször bajnokának” – nyilatkozta Marco Mattiacci, a maranellói istálló csapatfőnöke.

„Forma-1-es szempontból Sebastian Vettel egyedülálló kombinációja a fiatalságnak és tapasztalatnak, és olyan csapatszellemet hoz magával, mely felbecsülhetetlen lesz akkor, amikor Kimivel együtt szembenéznek a ránk váró kihívásokkal – a célunk az, hogy mihamarabb ismét az élen találjuk magunkat.”

„Sebastianhoz hasonlóan mi is ki vagyunk éhezve a győzelemre, ugyanolyan lelkesek és kitartóak vagyunk.”

Vettel kifejtette, izgatottan várja már a jövő évet, bízik abban, hogy esélye lesz győztes útra terelni a patinás csapatot.

Hirdetés

„Forma-1-es pályafutásom következő időszakát a Scuderia Ferrarinál töltöm, ezzel pedig egy álmom válik valóra” – mondta a címvédő.

„Gyerekkoromban Michael Schumacher volt a példaképem, és most hihetetlen megtiszteltetés, hogy hamarosan én is a Ferrari autóját vezethetem.”

„Egy kicsit már belekóstolhattam a Ferrari szellemiségében, amikor 2008-ban első győzelmemet arattam Monzában – egy olyan motorral, melyet az Ágaskodó Paripa gyártott Maranellóban.”

„A Scuderia óriási tradícióval rendelkezik a Forma-1-ben, én pedig rendkívül motivált vagyok, szeretném segíteni a csapatot abban, hogy visszatérjen az élre. Szívvel-lélekkel dolgozom majd azért, hogy ez megvalósuljon.”

A hivatalos tájékoztatás szerint Vettel 3 évre szóló szerződést kötött a Ferrarival.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!