Hivatalos: Kubica hosszabbított a Renault-val

A Renault F1 hivatalosan is megerősítette, hogy sikeres tárgyalások után megegyezett Robert Kubicával, aki további két évvel meghosszabbította szerződését, így 2012-ig biztosan jelenlegi csapatával marad.A Renault F1 vezetése hivatalosan is megerősítette, hogy sikeres tárgyalások után megegyezett Robert Kubicával, aki további két évvel meghosszabbította szerződését, így 2012-ig biztosan jelenlegi csapatával marad.

A lengyel versenyző a tavalyi év végén a sportból távozó BMW gyári csapataként futó Sauber istállótól csatlakozott a Renault-hoz, és eredetileg mindössze egyetlen évre írt alá.

Korábban többször szóba hozták a Ferrarival, ahol sokan Felipe Massa helyén tudták volna elképzelni, azonban az olaszok az elmúlt hónapban megerősítették, hogy változatlan felállással teljesítik a következő két szezont, azaz 2012-ig nem változtatnak.

Mivel a Red Bull, a McLaren, és a Mercedes GP is megtartja versenyzőit, Kubicának igazából nem sok választása volt, mert ha nem marad a Renault-nál, valószínűleg egy gyengébb csapatban kellett volna helytállnia.

Kubica az elmúlt hetekben többször is elmondta, hogy egyelőre nem foglalkozik a jövőjével, ám úgy tűnik, igazak voltak a hírek, miszerint korábbi szerződésében az szerepelt, hogy a hétvégi Brit Nagydíjig meg kell egyeznie csapatával a folytatásról, vagy szakításról.

Azonban hetekkel ezelőtt már elhintette, hogy amennyiben a Renault F1 garantálni tudja, hogy a következő szezonokban ott lesz az élen, hajlandó hosszabb távra elkötelezni magát, ami így is lett.

„Sima döntés volt számomra, hiszen nagyon jól érzem magam a csapattal” – mondta Kubica. „Nagyon fontos számomra, hogy jó legyen a körülöttem lévő légkör, kiváló szakemberek legyenek mellettem, ahol mindenki egy irányba halad.”

„Úgy gondolom, hogy már eddig is nagyon sok mindent elértünk együtt, és hiszem, hogy sok munkával, idővel, és megfelelő hozzáállással, még előrébb kerülhetünk. Ez az egyértelmű célunk, így továbbra is nagyon keményen fogunk hajtani, minden fronton.”

„Nem csak a szezon hátralévő részére, hanem már a következő idényre is keményen fogunk készülni, mikor újabb nagyobb szabálymódosítások várhatóak. Már alig várom az előttem álló kihívásokat.”

A Renault csapatfőnöke, Eric Boullier is nagyon örül Kubica maradásának, mert véleménye szerint a lengyel pilóta az egyik kulcsa annak, hogy a francia gárda visszatérjen az élre, és ismét harcba szállhasson a világbajnoki címért a közeli jövőben.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy Robert a következő két évben a csapatunkkal marad, és köszönöm neki azt, hogy hisz bennünk” – mondta a szakember. „Az elmúlt időszakban rengeteg pletyka látott napvilágos jövőjével kapcsolatban, ami annak tudható be, hogy hihetetlenül jól teljesít az idei évben.”

„Éppen ezért nagyon örülünk annak, hogy egy több évre szóló szerződést kötöttünk vele. Egyértelmű célunk, hogy két éven belül bajnoki esélyessé váljunk. Ehhez azonban egy Roberthez hasonló kaliberű versenyzőre van szükségünk, aki gyors, teljes mértékben elkötelezett, és nem hibázik.”

„Az idei szezon első felében nyújtott teljesítménye lenyűgöző, és bízunk abban, hogy kiváló dolgokat érhetünk el közösen a jövőben.”

A Renault egyelőre még nem nevezte meg, ki lesz Kubica csapattársa 2011-ben. A vezetőség korábban már elmondta, hogy Vitaly Petrovnak egyenletesebb teljesítményt kell nyújtania ahhoz, hogy hosszabbítsanak vele.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései