Friss hírek

Hivatalos: Kubica visszatér a Forma-1-be!

Robert Kubica lesz George Russell csapattársa a Williams Forma-1-es csapatánál 2019-ben – jelentette be a brit istálló csütörtökön, Abu Dhabiban.

Robert Kubica lesz George Russell csapattársa a Williams Forma-1-es csapatánál 2019-ben – jelentette be a brit istálló csütörtökön, Abu Dhabiban.

Kubica 2006 és 2010 között 76 Forma-1-es versenyen állt rajthoz, ez idő alatt egyetlen futamgyőzelmet szerzett, a 2008-as Kanadai Nagydíjon állhatott a dobogó legfelső fokára.

Versenyzői pályafutását egy súlyos ralibaleset törte derékba 2011 elején, ám soha nem mondott le arról, hogy egy napon újra versenyezzen a száguldó cirkuszban.

Kubica tavaly nyáron a Renault csapatával tesztelhetett újra F1-es autót, majd lehetőséget kapott a Williamstől is, mely végül tartalék- és fejlesztőversenyzői szerepkört ajánlott neki 2018-ban.

A lengyel eltökélt célja volt, hogy 2019-ben ismét ott legyen a rajtrácson – és végül megállapodást kötött a Williamsszel, így ő lesz George Russell csapattársa.

Szerződtetését csütörtökön, Abu Dhabiban jelentette be a brit istálló, ahol Claire Williams csapatfőnök-helyettes tartott sajtótájékoztatót az istálló motorhome-jában.

„Először is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segített nekem életem ezen nehéz időszakában az elmúlt években” – mondta Kubica.

„Nagy kihívást jelentett visszatérni az F1-es rajtrácsra, de ami kezdetben lehetetlennek tűnt, az most lehetségessé vált, és izgatottan mondhatom: jövőre ott leszek a Forma-1-es rajtrácson.”

„Hosszú út vezetett idáig, de ahogy ez a kihívás most véget ér, úgy kezdődik egy új, hiszen együtt kell dolgoznom a Williamsszel a versenypályán. Nem lesz könnyű, de kemény munkával és elkötelezettséggel George és én is közösen dolgozunk majd azért, hogy hozzásegítsük a csapatot a jobb formához, és előrébb lépjünk a rajtrácson.”

„Az idei év kemény volt, de sokat tanultam, és szeretnék köszönetet mondani Sir Franknek és Claire-nek ezért a lehetőségért.”

„Az, hogy visszatérhetek az F1-be, életem legnagyobb eredménye, és biztos vagyok abban, hogy kemény munkával és eltökéltséggel motiválhatom majd a csapatot arra, hogy nagyszerű dolgokat érjünk el együtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!