Hivatalos: Kvyat lesz a Toro Rosso egyik pilótája 2019-ben!

Singapore Grand Prix Practice
Daniil Kvyat (RUS) Scuderia Toro Rosso STR12 at Formula One World Championship, Rd14, Singapore Grand Prix, Practice, Marina Bay Street Circuit, Singapore, Friday 15 September 2017.
A Toro Rosso Forma-1-es csapata szombat délelőtt hivatalosan megerősítette, Daniil Kvyat 2019-ben visszatér az olasz istállóhoz, ahol a Red Bullhoz távozó Pierre Gasly helyét veszi át.

A Toro Rosso Forma-1-es csapata szombat délelőtt hivatalosan megerősítette, Daniil Kvyat 2019-ben visszatér az olasz istállóhoz, ahol a Red Bullhoz távozó Pierre Gasly helyét veszi át.

Az orosz versenyző 2014-ben, illetve a 2016-os Spanyol Nagydíj, valamint a 2017-es Amerikai Nagydíj között volt a Toro Rosso versenyzője, tavaly év közben azonban a faenzai kiscsapat megvált tőle, sőt, Kvyat a Red Bull kötelékéből is kikerült.

A Toro Rossótól azonban a szezon végén távozik Pierre Gasly – a francia tehetség a Red Bull Racingnél folytatja, és miután az energiaital-gyárosok mostanában igencsak híján vannak tehetségeknek, nincs egyszerű dolguk a jövő évi pilótapáros összeállításakor sem.

A Toro Rosso csapata az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban adott ki közleményt: ebben megerősítették, a távozó Gasly helyére Daniil Kvyat érkezik majd.

„Szeretnék köszönetet mondani a Red Bullnak és a Toro Rossónak azért, hogy lehetőséget adnak arra, hogy ismét a Forma-1-ben versenyezzek, és különösen örülök annak, hogy visszatérhetek egy olyan csapathoz, amit jól ismerek már” – mondta Kvyat.

„A Toro Rossónál mindig otthon éreztem magam, és meggyőződésem, hogy ugyanez lesz a helyzet jövőre is. Szeretnék köszönetet mondani a Ferrarinak is azért, amiért bíztak vezetési képességeimben és lehetővé tették, hogy kapcsolatban maradjak az F1-gyel fejlesztőversenyzőként.”

„Habár főleg a szimulátorban voltak feladataim, sokat tanultam, és úgy érzem, erősebb és felkészültebb vagyok, mint amikor távoztam a Toro Rossótól. Soha nem adtam fel a reményt, hogy újra versenyezhetek, még fiatal vagyok, és jó formában tartottam magam, hogy visszatérhessek, ha lehetőség kínálkozik.”

„Mindenet beleadok majd, hogy azt nyújtsam, amit a csapat elvár tőlem, és alig várom már, hogy újra elkezdődjön.”

Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke hozzátette: „Pierre Gasly lenyűgöző formájának köszönhetően jövőre már a Red Bull Racing versenyzője lesz. Kiérdemelte, és a Toro Rosso szempontjából is örülök annak, hogy egy újabb versenyző kerül fel a nagycsapathoz Helmut Marko juniorprogramjából.”

„Ami Daniil visszatérését illeti: hiszem, hogy megérdemel még egy esélyt a Forma-1-ben. Rendkívüli tudással rendelkező versenyző, aki fantasztikus sebességgel rendelkezik, ezt bizonyította már jó párszor pályafutása során. Voltak nehéz időszakok a múltban, de meggyőződésem, hogy azzal, hogy a versenyzéstől távol töltött némi időt, segíte neki abban, hogy kibontakoztassa képességeit a pályán.”

Azt egyelőre nem tudni, hogy ki lesz Kvyat csapattársa 2019-ben: nem kizárt, hogy Brendon Hartley marad a csapatnál, de a Toro Rosso másik ülésére többen is pályáznak – köztük Pascal Wehrlein és Robert Kubica is.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!