Friss hírek

Hivatalos: Lopez aláírt az US F1 istállóhoz

Ahogy arra számítani is lehetett, a Team US F1 hétfő délután hivatalosan is megerősítette, hogy az argentin nemzetiségű Jose Maria Lopez lesz az egyik versenyzője bemutatkozó évében a Forma-1-ben.

Ahogy arra számítani is lehetett, a Team US F1 hétfő délután hivatalosan is megerősítette, hogy az argentin nemzetiségű Jose Maria Lopez lesz az egyik versenyzője bemutatkozó évében a Forma-1-ben.

A 26 éves versenyző 2004 és 2006 között a Renault tehetségkutató programjának aktív tagja volt, és 2006-ban a francia gárda tesztpilótájaként tevékenykedett, fő feladata az új kasztnik bejáratása és a rajtok gyakorlása volt, de néhány verseny szimulációt is végrehajtott.

Ezt követően visszatért hazájába, ahol az elmúlt években a nagy népszerűségnek örvendő TC2000-es szériában versenyzett. Ezen kívül több FIA GT versenyen elindult 2008-ban, az ACA Argentina Ferrari projekt keretén belül, most pedig bemutatkozhat a királykategóriában.

Hirdetés
 

“Ez egy igazán emlékezetes nap számomra, a családom számára, és az argentin emberek számára” – mondta Lopez, akit állítólag 5 millió fontért fizették be az US F1 istállóhoz.

“Egész életemben azért dolgoztam, hogy egy napon bemutatkozhassam a Forma-1-ben, és nem tudom elégszer megköszönni ezt a remek lehetőséget Peter Windsornak (csapatfőnök), illetve Ken Andersonnak (vezérigazgató).”

“Természetesen egy új forma-1-es csapat számos kihívás elé néz első évében, azonban célunk az, hogy versenyről versenyre fejlődjünk, és olyan alapokat tegyünk le, melyekre építve egy olyan csapattá válhatunk, amely idővel képes lesz harcba szállni a győzelmekért, és a vb-címért.”

Peter Windsor így folytatta: “Hosszú idő óta az volt a célunk, hogy megszerezzük ’Pechito’ Lopezt debütáló évünkre. Azóta figyelemmel követjük versenyzői karrierjét, hogy kiválóan teljesítette a Renault V6-os bajnokságban még 2003-ban, és minden erőnkkel azon voltunk, hogy megszerezzük őt, mikor Amerikát visszahozzuk az F1-be.”

Ken Anderson is örül az argentin pilóta érkezésének, akinek véleménye szerint mindene megvan ahhoz, hogy segítse a csapat munkáját bemutatkozó évében.

“Nem egyszerű egy új csapatnak a bemutatkozás. A technikai felkészültség azonban csak egy dolog, ha nincs meg a megfelelő embered, aki az autót jól tudja vezetni és irányítani, akkor semmit nem fogsz elérni” – mondta.

“Azt gondolom, hogy Jose Maria Lopezzel közelebb kerültünk ahhoz, hogy sikeresen szerepeljünk bemutatkozó évünkben a Forma-1-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!