Hivatalos: Magnussen is távozik a Haastól! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Magnussen is távozik a Haastól!

HIRDETÉS
Romain Grosjean után Kevin Magnussen is bejelentette, az idei szezont követően távozik a Haas Forma-1-es csapatától. Az amerikai istálló így egy teljesen új versenyzőpárossal vág neki a 2021-es világbajnoki sorozatnak.
SOCHI AUTODROM, RUSSIAN FEDERATION - SEPTEMBER 24: Kevin Magnussen, Haas F1 speak to the media during the Russian GP at Sochi Autodrom on Thursday September 24, 2020 in Sochi, Russian Federation. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Csütörtök délelőtt előbb Grosjean, majd néhány perccel később Magnussen is bejelentette, a következő idényben már nem lesz tagja a Haas Forma-1-es csapatának.

Előbbi versenyző 2016-ban, utóbbi egy évvel később, 2017-ben csatlakozott az amerikai istállóhoz.

Magnussen szintén közösségi oldalain tett bejelentést: „A 2020-as Forma-1-es idény lesz az utolsó a Haas F1-es csapatával. Nagyszerű időket töltöttem el az istállónál az elmúlt négy évben, és nagyszerű utazásként tekintek vissza erre az időszakra.”

„Tagja lenni egy teljesen új istállónak olyan kihívás volt, amit nagyon élveztem, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem, amik hozzásegítettek ahhoz, hogy fejlődjek versenyzőként.”

„Szeretnék köszönetet mondani Gene-nek [Haas], Günthernek [Steiner] és a teljes csapatnak lojalitásukért, és belém vetett bizalmukért.”

Magnussen azt mondja, még nem tudja, mit tartogat számára a jövő.

„Még dolgozom a jövőbeli terveken, amit be fogok majd jelenteni a megfelelő időben. Még hat verseny hátravan az idei évből, és mindent beleadok, hogy jó eredményekkel zárjunk.”

Az F1Világ úgy tudja, a Haas már ma bejelentheti, milyen versenyzőpárossal folytatja Forma-1-es szereplését jövőre. Lapértesülések szerint a csapat a Nikita Mazepin – Mick Schumacher kettőssel vághat neki a 2021-es világbajnokságnak.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!