Friss hírek

Hivatalos: Magnussen veszi át Mazepin helyét, visszatér az F1-be!

Kevin Magnussen veszi át Nikita Mazepin helyét a Haas Forma-1-es csapatánál, így a dán versenyző egyévnyi kihagyás után visszatér a száguldó cirkuszba.

Magnussen korábban hat szezont töltött el a Forma-1-ben: a Haas előtt a Renault és a McLaren pilótája volt. Az amerikai istálló a 2020-as szezon végén vált meg tőle, most azonban visszatér a csapathoz.

A Haas ugyanis múlt hétvégén bejelentette, az orosz-ukrán háború miatt szerződést bont névadó szponzorával, az Uralkalival, illetve versenyzőjével, Nikita Mazepinnel.

Magnussen 2017 és 2020 között volt a Haas versenyzője, menesztése után pedig sportautókkal versenyzett a nemzetközi sportautó-bajnokságban (IMSA), az Egyesült Államokban. A dán pilóta emellett szerződést kötött a Peugeot-val is, a francia gyártó színeiben az Endurance-világbajnokságon indult volna idén. Végül a Peugeot, illetve a Ganassi Racing is visszaengedte őt a Forma-1-be.

„Nyilván nagyon meglepett a dolog, de ugyanennyire izgatott is voltam, amikor hívást kaptam a Haas csapatától” – mondta Magnussen.

„Másféle irányba indultam el 2022-re, de a lehetőség, hogy újra a Forma-1-ben versenyezhetek, ráadásul egy olyan csapattal, amit rendkívül jól ismerek, egyszerűen túl vonzó volt. Köszönettel tartozom a Peugeot-nak és a Chip Ganassi Racingnek, hogy rögtön elengedtek engem.”

„És persze szeretnék köszönetet mondani Gene Haasnak és Günther Steinernek is a lehetőségért, hogy folytathatom Forma-1-es pályafutásomat. Tudom, mennyire versenyképesek mindketten, és mennyire szeretnének hétről hétre versenyezni.”

„Amennyire csak lehet, tájékoztattak a VF-22-es fejlesztéséről és a csomagban rejlő potenciálról. Van tennivaló, de izgatottan veszek részt benne. Alig várom, hogy Bahreinben újra Forma-1-es autó volánja mögé üljek.”

Magnussen már az eheti, bahreini teszten autóba ülhet Pietro Fittipaldi és Mick Schumacher mellett. A Forma-1-es világbajnokság jövő hétvégén rajtol.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!