Hivatalos: Max Verstappen jövőre a Toro Rossónál!

A Toro Rosso Forma-1-es csapata hétfőn este bejelentette, 2015-ben versenyzési lehetőséget biztosít majd ifjú felfedezettjének, Max Verstappennek.


A Toro Rosso Forma-1-es csapata hétfőn este bejelentette, 2015-ben versenyzési lehetőséget biztosít majd ifjú felfedezettjének, Max Verstappennek.

A Red Bull múlt héten jelentette be, hogy felkarolta a holland ifjoncot, aki így az energiaital-gyárosok tehetségkutató programjában folytathatja előmenetelét.

Az osztrák vállalat azonban hétfőn Hangar 7 című TV-showjában bejelentette, a korábbi F1-es versenyző Jos Verstappen fia 2015-ben versenyzési lehetőséget kap majd a Toro Rossónál.

„Nagy örömünkre szolgál üdvözölni Maxot a Red Bull családjában” – mondta Franz Tost, az STR csapatfőnöke.

„Az egyik legtehetségesebb fiatal versenyzőnek tartjuk őt, és hisszük, hogy megvan a szükséges érettsége és mentális erőssége ahhoz, hogy sikerrel vegye az akadályt.”

A holland tehetség az ifjú Daniil Kvyat csapattársa lesz a Toro Rossónál, így Jean-Eric Vergne-nek távoznia kell.

„Szeretnénk köszönetet mondani Jean-Ericnek a kemény munkájáért” – mondta Tost.

„Erős teljesítményt nyújtott, de sajnos voltak megbízhatósági problémái, főleg az idei szezon első felében. Reméljük, hogy sikerült ezeket megoldanunk, és szép eredményeket érhetünk el az évad második felében, így bizonyítani tudja, hogy megérdemel még egy esélyt a Forma-1-ben.”

Max Verstappen jelenleg az FIA Forma-3-as Európa-bajnokságán bizonyít, jelenleg a második helyet foglalja el a bajnoki tabellán – a holland fiú szeptember 30-án lesz 17 esztendős.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!