Friss hírek

Hivatalos: Még 3 F1-es versenyt halasztanak el!

A Forma-1 vezetősége csütörtökön hivatalosan megerősítette, a holland, a spanyol és a monacói versenyeket is elhalasztják a koronavírus-járvány következtében.

A száguldó cirkusz 2020-as szezonja a múlt hétvégén vette volna kezdetét, a mezőny el is utazott Melbourne-be, ám miután a paddockban is felütötte fejét a koronavírus, végül törölni kellett az Ausztrál Nagydíjat.

A Kínai Nagydíj halasztásáról már februárban döntöttek, múlt pénteken pedig azt is bejelentették, elnapolják a Bahreini Nagydíjat, valamint a Vietnámi Nagydíjat is. A Forma-1 vezetősége múlt héten közleményében azt írta, az idény várhatóan május végén kezdődhet el.

Csütörtökön aztán újabb kommünikét adott ki a száguldó cirkusz vezetősége, ebben hivatalosan megerősítették: a Holland Nagydíjat, a Spanyol Nagydíjat, és a Kínai Nagydíjat is elhalasztják!

A kiadott közleményben hozzáteszik, továbbra is szorosan együttműködnek a hatóságokkal és a promóterekkel, hogy az év későbbi szakaszában pótolhassák ezeket a versenyeket.

A Forma-1 vezetősége és az FIA arra számít, a 2020-as szezon május után kezdődhet majd el, amint a koronavírussal kapcsolatos helyzet ezt lehetővé teszi.

TOVÁBB EGYEZTETNEK A CSAPATOKKAL

A Forma-1 csapatai egyébként csütörtökön is folytatták az egyeztetéseket a száguldó cirkusz vezetőivel és a Nemzetközi Automobil Szövetséggel a 2020-as versenynaptár kialakításáról, valamint arról, hogy halasszák-e el az új szabályok 2021-es bevezetését.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!