Friss hírek

Hivatalos: Megegyezett a Red Bull és a Honda, létrejött az új motorrészleg

A Red Bull megegyezett a Hondával, így már hivatalos, hogy tovább használja a japán gyártó motorjait a 2025-ös szezonig – ezzel egy új divíziót megalakítva, a Red Bull Powertrains Limitedet.

A Honda október elején jelentette be, hogy 2021 végén kiszáll a Forma-1-ből, azonban nyitottan álltak ahhoz, hogy a Red Bull ezután is használja az erőforrásait. 

Ezért a Red Bull számára szükségszerű volt, hogy a motorfejlesztés befagyasztása mellett szavazzon az F1 Bizottsága, amely meg is történt múlt héten, így az osztrák csapat előtt megnyílt a lehetőség, hogy 2022-től is a Honda motorját használja.

A Red Bull hétfőn bejelentette, hogy megállapodott a Hondával, így a tervek megvásárlásával továbbra is ezeket az erőforrásokat használják majd az AlphaTaurival együtt – a projektcég neve Red Bull Powertrains Limited lett.

„Már egy ideje tárgyaltunk a Hondával erről a témáról, és az FIA döntését követően, hogy 2022-től befagyasztják a motorfejlesztéseket, végül megegyezésre jutottunk, hogy továbbra is a Honda hibrid motorjait használjuk” – nyilatkozta a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko. 

Hálásak vagyunk a Honda együttműködéséért és a segítségükért, hogy a Red Bull Racing és a Scuderia AlphaTauri továbbra is versenyképes motorokkal rendelkezhet.”

„A Red Bull Powertrains Limited létrehozása merész lépés a Red Bulltól, de alapos megfontolás után tettük ezt. Tisztában vagyunk azzal, hogy óriási elköteleződés szükséges, de hisszük, hogy ez az új vállalat a legversenyképesebb lehetőség mindkét csapat számára” – folytatta Marko. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!