Friss hírek

Hivatalos: Megegyezett a Red Bull és a Honda, létrejött az új motorrészleg

ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 11: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 11, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Hamad I Mohammed - Pool/Getty Images)
A Red Bull megegyezett a Hondával, így már hivatalos, hogy tovább használja a japán gyártó motorjait a 2025-ös szezonig – ezzel egy új divíziót megalakítva, a Red Bull Powertrains Limitedet.

A Honda október elején jelentette be, hogy 2021 végén kiszáll a Forma-1-ből, azonban nyitottan álltak ahhoz, hogy a Red Bull ezután is használja az erőforrásait. 

Ezért a Red Bull számára szükségszerű volt, hogy a motorfejlesztés befagyasztása mellett szavazzon az F1 Bizottsága, amely meg is történt múlt héten, így az osztrák csapat előtt megnyílt a lehetőség, hogy 2022-től is a Honda motorját használja.

A Red Bull hétfőn bejelentette, hogy megállapodott a Hondával, így a tervek megvásárlásával továbbra is ezeket az erőforrásokat használják majd az AlphaTaurival együtt – a projektcég neve Red Bull Powertrains Limited lett.

„Már egy ideje tárgyaltunk a Hondával erről a témáról, és az FIA döntését követően, hogy 2022-től befagyasztják a motorfejlesztéseket, végül megegyezésre jutottunk, hogy továbbra is a Honda hibrid motorjait használjuk” – nyilatkozta a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko. 

Hálásak vagyunk a Honda együttműködéséért és a segítségükért, hogy a Red Bull Racing és a Scuderia AlphaTauri továbbra is versenyképes motorokkal rendelkezhet.”

„A Red Bull Powertrains Limited létrehozása merész lépés a Red Bulltól, de alapos megfontolás után tettük ezt. Tisztában vagyunk azzal, hogy óriási elköteleződés szükséges, de hisszük, hogy ez az új vállalat a legversenyképesebb lehetőség mindkét csapat számára” – folytatta Marko. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek