IMOLAGP

Hivatalos: Mercedes-motorokkal folytatja a Williams

A Williams valamint a Mercedes csütörtök délelőtt hivatalos közleményben jelentette be, hogy 2014-ben szövetségre lép, így a grove-i alakulat jövőre már a stuttgarti vállalat motorjait használja majd.A Williams Forma-1-es csapata, valamint a Mercedes-Benz csütörtök délelőtt hivatalos közleményben jelentette be, 2014-ben szövetségre lép, így a grove-i alakulat jövőre a stuttgarti vállalat motorjait használja majd a királykategóriában.

A hosszú távra szóló megállapodás értelmében a patinás angol istálló 2014-ben a V6-os turbómotorok mellett az energia-visszanyerő rendszert is megkapja majd a Mercedestől, noha váltóját továbbra is saját magának gyártja.

„Nagy örömömre szolgál bejelenteni a Mercedes-Benzzel 2014-től életbe lépő megállapodást” – mondta a Williams által kiadott sajtóközleményben Sir Frank Williams csapatfőnök.

„A Mercedes-Benz a sport egyik legeredményesebb motorszállítója, és hisszük, hogy egy rendkívül versenyképes csomagot kapunk majd tőlük.”

„Emellett szeretném megragadni a lehetőséget arra, hogy köszönetet mondjak a Renault-nak a kemény munkáért, mióta megújítottuk partnerségünket a 2012-es szezon elején. Nagyon erős partnerkapcsolatot ápoltunk velük, mely az évek során rengeteg sikerhez vezetett, beleértve azt, hogy a tavalyi Spanyol Nagydíjon visszatértünk a győztesek útjára.”

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff hozzátette: „Ez egy mindkét fél számára nyereséges megállapodás, mely biztosítja, hogy a Mercedes legalább három csapatot láthat el motorokkal hosszú távon az új szabályok közepette, és igazán érdekes perspektívákat nyit majd meg a technológiatranszfert illetően.”

„Bízunk abban, hogy a következő években rengeteg sikert érünk majd el együtt.”

A Williams idei beszállítója, a Renault Monacóban jelentette be, hogy 2013-ban a Toro Rosso Forma-1-es csapatát is ellátja erőforrásaival, valamint meghosszabbította megállapodását a világbajnok Red Bull Racinggel is.

A hírek szerint a Caterham biztosan a franciákkal folytatja, a Lotus azonban még nem döntött a 2014-es esztendőről, bár a tárgyalások folyamatban vannak.

Charlos Ghosn, a Renault elnöke Monacóban úgy fogalmazott, három csapatra legalább szüksége van a vállalatnak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!