Hivatalos: Óv a Haas, szerdán tartják a meghallgatást! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Óv a Haas, szerdán tartják a meghallgatást!

Szerdán tartja a Haas Forma-1-es csapatának meghallgatását a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), miután a szervezet hivatalosan is megerősítette, az amerikai istálló fellebbezést nyújtott be a bő két héttel ezelőtti Amerikai Nagydíj végeredménye ellen.

A Haas azért döntött az óvás mellett, mert úgy véli, az FIA versenybírói több, az ellenfelek által elkövetett pályakiszélesítés felett is szemet hunytak – egészen pontosan elkerülte a figyelmüket – az amerikai versenyen, így szeretnék, ha a sportot irányító testület hivatalosan is állást foglalna az ügyben, és felülvizsgálná az austini futamon történteket.

Az FIA hétfőn jelezte, az első meghallgatást szerdán, azaz november 8-án tartják majd délután 15 órakor egy virtuális videokonferencia keretében. Maga a felülvizsgálati folyamat két részből áll: első körben a versenybírók arról döntenek majd, hogy a Haas által benyújtott bizonyítékok „újnak és relevánsnak” számítanak-e. Amennyiben igen, egy újabb meghallgatást tartanak majd, melynek keretében felülvizsgálják majd az amerikai versenyen történteket.

Az FIA által közzétett dokumentumokból egyébként az derül ki, a Haas konkrétan Alex Albon 23-as rajtszámú Williamse ellen emelt óvást, az ügy kapcsán pedig beidézték a brit istálló, a Red Bull, valamint az Aston Martin csapatképviselőit is.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!