Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Hivatalos: Perez a Red Bullnál marad 2022-re is!

2022-ben is Sergio Perez lesz Max Verstappen csapattársa a Red Bull Forma-1-es csapatánál – jelentette be az osztrák istálló pénteken, hivatalos közleményben. A mexikói pilóta jövőre is Max Verstappen csapattársa lesz a Forma-1-ben.

Perez idén szerződött a Red Bullhoz, miután az energiaital-gyárosok elégedetlenek voltak Alexander Albon teljesítményével. A rutinos versenyző meghálálta a bizalmat: bár voltak nehézségei, Bakuban győzelmet is szerzett a csapattal.

A Red Bull végül pénteken jelentette be, 2022-re is bizalmat szavaz Pereznek, így jövőre is ő lesz Max Verstappen csapattársa.

„Checo egy rendkívül nagy tiszteletnek örvendő csapattag, tapasztalata és kurázsija pedig felbecsülhetetlen a konstruktőri címért zajló küzdelemben” – mondta Christian Horner csapatfőnök.

„Zökkenőmentesen integrálódott a csapatba, és lenyűgözött bennünket teljesítménye a szezon első felében, mellyel demonstrálta, mire is képes az autónkkal.”

„Jövőre új éra következik a Forma-1 számára, teljesen megváltoznak a szabályok és az autók, és 200 versennyel és egy évtizednyi tapaszalattal a háta mögött Checónak rendkívül fontos szerepe lesz abban, hogy segítse a csapatot ebben az időszakban, és az RB18-as maximalizálásában.”

„Jelenleg arra fókuszálunk, hogy olyan erősen zárjuk az idényt, amennyire csak lehet, és szeretnénk, ha Checho egy eredményes első szezonra építhetne majd a csapattal.”

Perez hozzátette, óriási lehetőségként tekint arra, hogy továbbra is a Red Bull pilótája maradhat.

„Nagyon örülök, hogy egy olyan nagyszerű csapatnál folytathatom, mint a Red Bull, miközben egy új éra következik a Forma-1 számára” – mondta a mexikói. „Ez egy nagyszerű lehetőség nekem.”

„Mindenki a nulláról kezd jövőre az új szabályok miatt, a célom pedig, hogy a csúcsra jussunk a Red Bull-lal. Mindig időbe telik felülkerekedni mindenen, amikor az ember új csapathoz szerződik, de a dolgok remekül mentek idén, és nagyon élvezem, hogy a Red Bull családjának tagja lehetek.”

„Keményen dolgoztunk azon, hogy eredményeket szállítsunk, szóval jó látni, hogy a csapat bizalmat szavazott nekem a folytatásra is. Sokat szeretnénk elérni közösen, és még komoly kihívások várnak ránk idén is. Remélem, hogy sikerül jó eredménnyel zárni az idényt, és át tudjuk menteni a lendületet 2022-re.”

Max Verstappen szerződése egyébként 2023 végéig szól a Red Bullnál.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!