Hivatalos: Perez év végén elhagyja a McLarent

Sergio Perez hivatalos közleményben jelentette be, hogy az év végén elhagyja a McLarent, mellyel biztosan megnyílt az út Kevin Magnussen előtt, aki jövőre bemutatkozhat a Forma-1-ben.


Sergio Perez hivatalos közleményben jelentette be, hogy az év végén elhagyja a McLarent, mellyel biztosan megnyílt az út Kevin Magnussen előtt, aki jövőre bemutatkozhat a Forma-1-ben.

Sergio Perez hivatalos közleményben jelentette be, hogy az év végén elhagyja a McLarent, mellyel biztosan megnyílt az út Kevin Magnussen előtt, aki Jenson Button csapattársaként jövőre bemutatkozhat a Forma-1-ben.

„Először is köszönetet szeretnék mondani a McLarennek, hogy lehetőséget biztosítottak számára a csapatnál való versenyzésre az idei szezonban” – írta Perez Twitter oldalán.

„Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy a sportág történetének egyik legnagyszerűbb csapatához csatlakozhattam, és nem bántam meg, hogy őket választottam. Mindig is a legjobb tudásomat nyújtottam a csapatnak, még ha nem is értem el azt, amit szerettem volna.”

Perez a tavalyi év végén a Sauber istállótól csatlakozott a McLarenhez, komoly reményekkel, ám az idei évben képtelen volt tartani a tempót csapattársával, aki nálánál majdnem kétszer több pontot szerzett.

A mexikói pilóta azt is hozzátette, hogy a hátralévő két versenyen, Austinban és Interlagosban mindent megtesz majd azért, hogy a lehető legjobb eredményt érje el, és méltó búcsút vegyen csapatától.

„Az utolsó két versenyen nagyon jó eredményt szeretnék szerezni, különösen Austinban, ahol a legjobbat szeretném mutatni magamból azoknak, akik csak értem látogatnak ki a pályára.”

Perez egyelőre még nem tudja, hol folytatja, de mindent megtesz azért, hogy ülést találjon a 2014-es szezonra.

„A legjobbakat kívánom a csapatnak a jövőre nézve. Mindig is rajongója maradok a McLarennek” – folytatta. „Közben persze a saját jövőre is gondolok, és a lehető legjobb csapatban szeretnék versenyezni, ahol lehetőségem lehet harcba szállni a győzelmekért.”

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh megköszönte Perez munkáját, és hozzátette, egyelőre még nem kötöttek szerződést a mexikói utódjával.

„Először is köszönjük Checónak ezt az őszinte és korrekt bejelentést, és azt, hogy egy remek tagja volt a csapatnak az idei szezonban” – mondta a szakember. „Még két futam hátra van, ahol az a célunk, hogy a lehető legtöbb pontot bezsebeljük.”

„A legjobbakat kívánjuk neki a jövőre nézve, és biztos vagyok abban, hogy még számos siker áll előtte.”

„Ami a jövő évi felállásunkat illeti, Jensonon kívül egyetlen versenyzővel sincs aláírt szerződésünk, ezért egyelőre nincs is mit bejelentenünk. Ha ez változik, azonnal bejelentést teszünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!