Hivatalos: Perez távozik a Racing Pointtól, Vettel érkezhet a helyére! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Perez távozik a Racing Pointtól, Vettel érkezhet a helyére!

HIRDETÉS
Távozik a Racing Point Forma-1-es csapatától Sergio Perez – ezt a mexikói versenyző jelentette be szerda este. Helyére jó eséllyel Sebastian Vettel érkezik, bár a hivatalos bejelentés még várat magára.
Sergio Perez, Racing Point

Perez a Twitteren tett közzé egy közleményt, melyben azt írja, reméli, hamarosan választ adhat arra a kérdésre is, hol folytatja Forma-1-es pályafutását.

Pereznek 2021 végéig érvényes szerződése volt a csapattal, arról azonban egy ideje már hallani lehetett, hogy a Ferraritól a mostani szezon végén távozó Sebastian Vettel egyeztetéseket folytat az istállóval.

A csapatot irányító Otmar Szafnauer viszont még a napokban is úgy nyilatkozott, jövőre is a Perez – Stroll kettőssel vágnak neki az F1-es küzdelmeknek.

Perez aztán szerda este tett pontot az ügy végére: bejelentette, távozik a csapattól 2020 végén!

„Az életben mindennek van eleje és vége, és 7 együtt töltött év után távozom a csapattól az idei szezon végén” – áll Perez közleményében.

„Fáj egy kicsit, mert a nagyon nehéz időkben is kitartottam a csapat mellett: együtt küzdöttünk le akadályokat, és nagyon büszke vagyok arra, hogy sikerült megmentenem jó néhány munkatársam munkáját.”

„Megőrzöm az együtt szerzett szép emlékeket, a barátságokat és az azzal való elégedettséget, hogy mindig a maximumot nyújtottam.”

„Mindig hálás leszek a lehetőségért, amit Vijay Mallya adott nekem, aki hitt bennem 2014-ben, és lehetővé tette, hogy folytassam F1-es pályafutásomat a Force Indiával.”

„A jelenlegi, Lawrence Stroll által vezetett menedzsmentnek pedig a legjobbat kívánom a jövőre, főleg az Aston Martin projekthez.”

Hirdetés

Perez azt mondja, nem tudja még, mit tartogat számára a jövő.

„Nincs B-tervem. A célom, hogy itt folytassam a versenyzést, de ez attól függ, hogy találok-e olyan projektet, ami motivál arra, hogy minden egyes körben 100 százalékot nyújtsak.”

„Remélem, hogy hamarosan jó hírekkel szolgálhatok, de most élvezzük együtt a következő versenyeket.”

Nem sokkal Perez bejelentése után a Racing Point is közleményt adott ki, ebben megköszönték a mexikói pilóta eddigi munkáját.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!