Friss hírek

Hivatalos: Perez váltja Hamiltont a McLarennél

Sergio Perez váltja a 2013-as évadban a távozó Lewis Hamiltont a McLaren Forma-1-es csapatánál – erősítette meg a wokingi gárda pénteken délelőtt. Ezzel eldőlt, Hamilton a Mercedesnél folytatja.Sergio Perez váltja a 2013-as évadban a távozó Lewis Hamiltont a McLaren Forma-1-es csapatánál – erősítette meg a wokingi gárda pénteken délelőtt.

Ezzel eldőlt, hogy Lewis Hamilton a Mercedes csapatánál folytatja majd F1-es pályafutását, ahol vélhetően a távozó Michael Schumachert váltja majd.

A McLaren pénteki sajtóközleményében örömmel fogadta Perez érkezését, és maga a 22 éves versenyző is izgatottan várja már az új kihívást.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a McLaren pilótája lettem” – mondta a mexikói.

„A szezon során keményen dolgoztam azért, hogy megmutassam, mit is tudok. Nagyon hálás vagyok, és mindig is az leszek Peter Saubernek, illetve a Sauber csapatának, amiért hittek bennem, és megadták a lehetőséget arra, hogy a Forma-1-ben versenyezzek.”

„Tökéletes alkalmat adtak arra, hogy megmutassam képességeimet. A McLarennél pedig most arra kapok lehetőséget, hogy egy újabb fontos lépést tegyek meg pályafutásomban. Tudom, hogy ez egy hatalmas lépés, de készen állok rá.”

„Persze továbbra is arra összpontosítok, hogy a lehető legjobban dolgozzam a Saubernél az év hátralévő részében, de már alig várom, hogy együtt dolgozzam a McLarennel, illetve Jensonnal [Button], akiről mindig is azt gondoltam, hogy egy nagyszerű versenyző, egy igazi bajnok.”

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke reméli, Perez a következő évek során tovább fejlődhet majd, és egy napon a wokingi alakulat világbajnoka lehet.

„A McLaren minden tagjának nevében örömmel üdvözlöm őt a fedélzeten” – mondta a szakember.

„A 2012-es idényben nyújtott teljesítményével meggyőzött bennünket arról, hogy egy rendkívül izgalmas lehetőség a jövőre nézve. Bizonyította, hogy sebesség és elkötelezettség tekintetében semmi sem hiányzik belőle.”

„Természetesen úgy helyénvaló, hogy egyúttal köszönetet mondok Lewisnak is, hiszen élete és pályafutása nagy részét nálunk töltötte, és mindig tagja lesz egy igazán kivételes klubnak, a McLaren bajnokainak klubjának. Magától értetődő, hogy minden jót kívánunk neki a jövőre nézve, és reméljük, hogy hamarosan Sergio is tagja lesz ennek az exkluzív társaságnak.”

Perez egy több esztendőre szóló megállapodást írt alá a McLarennel, ám a wokingi gárda sajtóközleménye arra nem tér ki, pontosan hány évről is van szó.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!