Hivatalos: Piastri 2026 végéig hosszabbított a McLarennel! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Piastri 2026 végéig hosszabbított a McLarennel!

2026 végéig szerződést hosszabbított a McLaren Forma-1-es csapatával Oscar Piastri – erősítette meg a patinás istálló szerdán.

Az ausztrál tehetség idén mutatkozott be a Forma-1-ben, teljesítményével pedig olyannyira meggyőzte a brit istállót, hogy úgy döntöttek, több évvel meghosszabbítják kontraktusát.

Mindez azt jelenti, hogy Piastri 2026 végéig, tehát a következő három szezonban biztosan a McLarent erősíti majd az F1-ben. A wokingi gárda ezzel hosszú távra biztosította a stabilitást versenyzői fronton, hiszen Lando Norrisszal még tavaly februárban hosszabbítottak egészen 2025 végéig.

„Nagyon örülök, hogy több évvel meghosszabbítottam együttműködésem a McLarennel. Szeretnék a mezőny elején harcolni ezzel a csapattal, és nagyon izgatott vagyok azon víziók, illetve alapok miatt, amiket már lefektettünk, hogy eljussunk idáig” – mondta Piastri.

„Az a folyamatos elkötelezettség, amit a csapat mutatott irányomba, azt éreztette velem, hogy hihetetlenül értékes vagyok, a csapat akarata pedig, hogy hosszú távon szeretett volna sorai között tudni, megkönnyítette a döntést.”

Piastri a szezon eddigi 15 versenyén 42 pontot gyűjtött, legjobb eredményét pedig a Brit Nagydíjon érte el, ahol 4. lett. Az ausztrál pilóta emellett a spái sprintfutamon a 2. helyen futott be.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!