Hivatalos: Piastri a McLaren versenyzője lesz 2023-ban! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Piastri a McLaren versenyzője lesz 2023-ban!

HIRDETÉS
Oscar Piastri lesz Lando Norris csapattársa 2023-ban a McLaren Forma-1-es csapatánál – erősítette meg pénteken a wokingi istálló hivatalos közleményben azt követően, hogy a száguldó cirkusz szerződéseket felügyelő bizottsága érvénytelenítette az ausztrál pilóta Alpine-nal kötött szerződését.
Oscar Piastri, Alpine

Piastri az elmúlt években az Alpine juniorversenyzőjeként tevékenykedett, a Magyar Nagydíjat követően pedig a francia csapat be is jelentette, hogy ő veszi át Fernando Alonso helyét a csapatnál 2023-ban. Néhány órával később azonban az ausztrál pilóta kijelentette, biztosan nem fog az Alpine színeiben versenyezni jövőre. Ennek legfőbb oka az volt, hogy Piastri – mint kiderült – megállapodott a McLarennel, a két istállóval kötött szerződését pedig a héten vizsgálta az erre szakosodott bizottság.

A CRB végül pénteken jelentette be, Piastri McLarennel kötött megállapodását tartja érvényesnek, ezért a fiatal pilóta 2023-ban és 2024-ben a brit csapat versenyzője lehet. A wokingi gárda ennek megfelelően máris tudatta, ő lesz Lando Norris csapattársa a következő évben.

„Rendkívül izgatott vagyok, hogy egy ilyen komoly presztízzsel bíró csapattal debütálhatok a Forma-1-ben, mint a McLaren, és nagyon hálás vagyok a lehetőségért” – mondta a 2021-es Forma-2-es bajnok. „A csapatnak komoly tradíciója van abban, hogy lehetőséget ad a fiatal tehetségeknek, és alig várom már, hogy keményen dolgozzam Lando mellett, és előrébb segítsem a csapatot a rajtrácson. A 2023-as debütálásomra fókuszálok most, arra, hogy megkezdjem F1-es pályafutásomat a papaya színeiben.”

Időközben az Alpine csapata is közleményt adott ki, ebben röviden azt írják, elfogadják a CRB döntését, és lezártnak tekintik az ügyet. Az Alpine közölte azt is, a megfelelő időben bejelenti majd 2023-as versenyzőpárosát.

A CRB által kiadott közlemény érdekessége egyébként, hogy Piastri még július 4-én írta alá szerződését a csapattal, miközben a McLaren jelenlegi versenyzője, Daniel Ricciardo július 13-án közösségi oldalán még minden rajongóját biztosította arról, 2023-ban is a wokingiak versenyzője marad…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!