Hivatalos: Piastri veszi át Alonso helyét az Alpine-nál! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Piastri veszi át Alonso helyét az Alpine-nál!

HIRDETÉS
Oscar Piastri veszi át a szezon végén távozó Fernando Alonso helyét az Alpine Forma-1-es csapatánál – jelentette be az istálló kedden este.
Oscar Piastri, Alpine

Alonso 2023-ban az Aston Martinnál folytatja Forma-1-es pályafutását – mindezt hétfőn délelőtt jelentette be a kétszeres világbajnok, illetve a silverstone-i csapat. Mindez azt jelenti, hogy az Alpine-nál Esteban Ocon új csapattársat kap majd, akit nem sokkal ezelőtt meg is nevezett a francia istálló.

Az Alpine Oscar Piastrinak szavaz bizalmat, aki mostanáig a gárda tartalékosaként tevékenykedett. Korábban voltak hírek arra vonatkozóan, hogy az ausztrált a Williamsnek adják kölcsön, sőt, állítólag Piastri menedzsere, Mark Webber a McLarennel próbált egyezségre jutni.

Piastri így Esteban Ocon csapattársa lesz 2023-ban, Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke pedig azt mondja, nagyon hisz ebben a versenyzőpárosban.

„Oscar egy csillogó, nyers tehetség. Büszkék vagyunk arra, hogy ápoltuk és támogattuk őt a juniorszériák rögös útján” – mondta a szakember. „Az elmúlt négy évben folytatott együttműködésünk során láttuk őt fejlődni és felnőni egy olyan versenyzővé, aki bőven képes arra, hogy felkerüljön a Forma-1-be.”

„Tartalékversenyzőként ott volt a csapattal a pályán, a gyárban, és a tesztek során is megmutatta érettségét és sebességét ahhoz, hogy beültessük őt második autónkba Esteban mellett. Úgy hisszük, hogy ez a páros megadja nekünk a folytonosságot, amire szükségünk van ahhoz, hogy elérjük hosszú távú céljainkat, hogy a győzelmekért, illetve világbajnoki címekért harcolhassunk.”

Érdekes módon az Alpine közleményébe nem került nyilatkozat magától Piastritól, sőt, néhány órával ezelőtt Otmar Szafnauer csapatfőnök még úgy nyilatkozott, mivel nem teljesen kerültek a helyükre a kirakós darabkái, még nem állapodtak meg az ausztrállal.

Ugyancsak különös, hogy az Alpine csapata ausztrál idő szerint hajnali 2 óra után jelentette be Piastri szerződtetését.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!