Verstappen vs. Ocon

Hivatalos: Pontot osztanak a leggyorsabb körért az F1-ben

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
Az idei Ausztrál Nagyíjtól kezdődően pontot osztanak a leggyorsabb körért a Forma-1-ben - jelentették be hétfőn hivatalos közleményben.

Azok után, hogy a Motorsport Világtanács múlt héten elfogadta az erre vonatkozó javaslatot, a Stratégia Munkacsoport és az F1 Bizottságának tagjai a minap elektronikus úton szavaztak a szabályváltozásról.

Ennek értelmében már a hétvégi Ausztrál Nagydíjon egy extra pontot kap az a versenyző, aki megfutja a leggyorsabb kört a versenyen.

Fontos kikötés, hogy csak az a versenyző kap pontot a leggyorsabb körért, aki a top 10-ben fejezi be a versenyt.

Ezzel azt kívánják elkerülni, hogy a pontszerzésre esélytelen versenyzők a futamok végén friss gumikat felrakva próbálkozzanak.

Tavaly egyébként Valtteri Bottas futotta a legtöbb leggyorsabb kört a szezon során, összesen hetet.

 

Kapcsolódó cikkek

Az év első F1-es csoportképe

Hamarosan megkezdődik a 2019-es Forma-1-es szezon első versenye, a pilóták pedig az ilyenkor szokásos módon összeálltak egy közös csoportképre.

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Ekkor lesz az F1-es időmérő Melbourne-ben

Lewis Hamilton és a Mercedes elsőségével vette kezdetét a 2019-es Forma-1-es idény pénteken, Melbourne-ben. A versenyhétvége szombaton a harmadik szabadedzéssel, majd az időmérővel folytatódik.

Friss hírek