Hivatalos: Räikkönen marad az F1-ben, a Saubernél folytatja!

Fotó: Sauber F1 Team
Kimi Räikkönen, Sauber, 2001,

Bár távozik a Ferraritól, még 2 évig biztosan a Forma-1-ben marad a 2007-es év világbajnoka, Kimi Räikkönen. A finn bejelentette, a Saubernél folytatja pályafutását!

A Ferrari kedden délelőtt hivatalos közleményben jelentette be, a 2018-as szezon végén távozik a csapattól.

Néhány perccel később aztán a Sauber is kiadott egy kommünikét, melyben megerősítette: a 2007-es világbajnok a következő 2 évben náluk folytatja F1-es pályafutását.

Räikkönen 2001-ben a svájci istállónál kezdte Forma-1-es pályafutását, azóta 20 futamgyőzelmet és 100 dobogós eredményt szerzett, 2007-ben a Ferrarival pedig megnyerte a világbajnokságot.

„Kimi Räikkönen szerződtetése egy rendkívül fontos tartóoszlopa a projektünknek, és közelebb visz minket azon célunkhoz, hogy jelentős előrelépéseket tegyünk a közeljövőben” – mondta Frederic Vasseur csapatfőnök.

„Kimi minden kétséget kizáró tehetsége és Forma-1-es tapasztalata nemcsak az autó fejlesztésében lesz majd rendkívül fontos, de felgyorsítja a csapatunk növekvését és fejlődését. Együtt erős alapokkal kezdjük majd meg a 2019-es szezont.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!