Friss hírek

Hivatalos: Ricciardo a McLarennél folytatja 2021-től!

A McLaren csapatánál folytatja Forma-1-es pályafutását 2021-ben Daniel Ricciardo. Az ausztrál pilóta a Ferrarihoz távozó Carlos Sainz helyét veheti át.

Azt követően, hogy a Ferrari kedden bejelentette, nem hosszabbít szerződést a négyszeres világbajnok Sebastian Vettellel, valóságos lavina indult el a versenyzői piacon.

Már akkor sejteni lehetett, a német versenyző helyét Carlos Sainz veszi majd át, így a McLarennél a 2021-es évadra felszabadult egy versenyzői ülés.

Szerdán este aztán a nemzetközi sajtó már kész tényként kezelte: Daniel Ricciardo a McLarenhez szerződik, és két szezon után távozik majd a Renault-tól. A hírt a patinás brit istálló csütörtökön hivatalosan megerősítette.

„Daniel szerződtetése egy újabb előrelépés hosszú távú terveinkben, és izgalmas új dimenziót hoz csapatunknak Lando mellett” – mondta Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója. „Ez egy remek hír csapatunknak, és természetesen a rajongóknak is.”

„Szeretnék köszönetet mondani Carlosnak a kiváló munkájáért, amellyel hozzájárult teljesítményünk javításához. Ő egy igazi csapatjátékos, a legjobbakat kívánjuk neki a jövőre.”

A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl hozzátette: „Daniel bizonyítottan egy győztes, tapasztalta, elkötelezettsége és energiája pedig nagyon értékes lesz a McLaren számára abban a misszióban, mellyel az élmezőnybe való visszatérést tűztük ki célul.”

„Carlos egy igazi profi, öröm vele dolgozni, és élvezni fogjuk vele a versenyzést az idei évben. A legjobbakat kívánjuk neki pályafutása következő szakaszára, miután elhagyja a McLaren.”

A McLaren közleményében megerősítette, Ricciardo szerződése több évre szól.

Ricciardo saját közösségi oldalán osztotta meg az örömhírt a rajongókkal.

„Nagyon hálás vagyok a Renault csapatának a velük töltött időszakért, illetve azért, hogy befogadtak. De még nem végeztünk, és alig várom, hogy visszatérjünk a rajtrácsra idén. Pályafutásom következő szakasza még nem érkezett el, szóval fejezzük be ezt erősen!”

A most 30 éves ausztrál versenyző még 2011-ben a HRT színeiben mutatkozott be az F1-ben, majd két szezont húzott le a Toro Rossónál, mielőtt a Red Bull Racinghez szerződött.

Az osztrák istállót 2018 végéig erősítette, majd mindenki nagy meglepetésére a Renault-hoz szerződött.

A McLarennél az ifjú Lando Norris csapattársa lesz 2021-től.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!