Hivatalos: Ricciardo a McLarennél folytatja 2021-től! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Ricciardo a McLarennél folytatja 2021-től!

HIRDETÉS
A McLaren csapatánál folytatja Forma-1-es pályafutását 2021-ben Daniel Ricciardo. Az ausztrál pilóta a Ferrarihoz távozó Carlos Sainz helyét veheti át.
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team in the FIA Press Conference.
Brazilian Grand Prix, Thursday 14th November 2019. Sao Paulo, Brazil.

Azt követően, hogy a Ferrari kedden bejelentette, nem hosszabbít szerződést a négyszeres világbajnok Sebastian Vettellel, valóságos lavina indult el a versenyzői piacon.

Már akkor sejteni lehetett, a német versenyző helyét Carlos Sainz veszi majd át, így a McLarennél a 2021-es évadra felszabadult egy versenyzői ülés.

Szerdán este aztán a nemzetközi sajtó már kész tényként kezelte: Daniel Ricciardo a McLarenhez szerződik, és két szezon után távozik majd a Renault-tól. A hírt a patinás brit istálló csütörtökön hivatalosan megerősítette.

„Daniel szerződtetése egy újabb előrelépés hosszú távú terveinkben, és izgalmas új dimenziót hoz csapatunknak Lando mellett” – mondta Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója. „Ez egy remek hír csapatunknak, és természetesen a rajongóknak is.”

„Szeretnék köszönetet mondani Carlosnak a kiváló munkájáért, amellyel hozzájárult teljesítményünk javításához. Ő egy igazi csapatjátékos, a legjobbakat kívánjuk neki a jövőre.”

A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl hozzátette: „Daniel bizonyítottan egy győztes, tapasztalta, elkötelezettsége és energiája pedig nagyon értékes lesz a McLaren számára abban a misszióban, mellyel az élmezőnybe való visszatérést tűztük ki célul.”

„Carlos egy igazi profi, öröm vele dolgozni, és élvezni fogjuk vele a versenyzést az idei évben. A legjobbakat kívánjuk neki pályafutása következő szakaszára, miután elhagyja a McLaren.”

A McLaren közleményében megerősítette, Ricciardo szerződése több évre szól.

Ricciardo saját közösségi oldalán osztotta meg az örömhírt a rajongókkal.

Hirdetés

„Nagyon hálás vagyok a Renault csapatának a velük töltött időszakért, illetve azért, hogy befogadtak. De még nem végeztünk, és alig várom, hogy visszatérjünk a rajtrácsra idén. Pályafutásom következő szakasza még nem érkezett el, szóval fejezzük be ezt erősen!”

A most 30 éves ausztrál versenyző még 2011-ben a HRT színeiben mutatkozott be az F1-ben, majd két szezont húzott le a Toro Rossónál, mielőtt a Red Bull Racinghez szerződött.

Az osztrák istállót 2018 végéig erősítette, majd mindenki nagy meglepetésére a Renault-hoz szerződött.

A McLarennél az ifjú Lando Norris csapattársa lesz 2021-től.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!