Friss hírek

Hivatalos: Sainz a Renault-nál folytatja 2018-ban

Fotó: Scuderia Toro Rosso

A Renault Forma-1-es csapata pénteken bejelentette, 2018-ban a Nico Hülkenberg – Carlos Sainz párossal vág neki a világbajnokság küzdelmeinek. Utóbbi versenyző a Toro Rossótól érkezik a francia istállóhoz.

A nemzetközi sajtó már jó ideje kész tényként kezelte Sainz csapatváltását, hivatalos bejelentés azonban csak pénteken érkezett Szingapúrban – egyszerre annak megerősítésével, hogy a McLaren Renault-motorokra vált, a Toro Rosso pedig a Honda erőforrásaival folytatja a következő idénytől.

Sainz és a Renault megállapodása szerves részét képezte annak az üzleti tárgyalásnak, melyet a McLaren a Renault-val és a Hondával bonyolított le annak érdekébe, hogy 2018-tól a francia gyártó motorjaival folytathassa a száguldó cirkuszban.

„Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Renault F1-es csapatához” – mondta a spanyol tehetség.

„Megtiszteltetés az, hogy egy gyári Forma-1-es istálló versenyzője lehetek, és remélem, hogy meg tudom hálálni a belém vetett bizalmat. Alig várom már a közös munkát, és azt, hogy Nico Hülkenberg oldalán versenyezzek. Korábban már volt szerencsém együtt dolgozni a Renault-val a Forma-1-ben, illetve a motorsportban, szóval jól tudom, mennyire motiváltak, és milyen képességekkel rendelkeznek.”

„Ez egy igazán izgalmas időszak lesz pályafutásomban. Szeretnék köszönetet mondani a Red Bullnak a belém vetett bizalomért és támogatásért, és persze azért, hogy lehetővé tették, hogy elfogadjam ezt a lehetőséget.”

„Végül, de nem utolsósorban köszönetet szeretnék mondani a Toro Rossónál dolgozó szakembereknek. Fantasztikus csapat, amely profi szakemberekből áll, és a legjobbakat kívánom nekik a jövőre.”

Bár a legutóbbi hírek szerint Sainz már akár az idei Maláj Nagydíjon átveheti Jolyon Palmer helyét a Renault-nál, a francia istálló mindezt nem erősítette meg.

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko mindazonáltal elárulta, Sainz továbbra is az energiaital-gyárosok családjában marad, hiszen kölcsönbe kapja őt meg a Renault.

„Folyamatosan figyeljük majd a fejlődését, mivel továbbra is a Red Bull családjának tagja marad” – mondta a szakember. „Ez egy kiváló fejlődési lehetőség lesz Carlos és a Renault számára is, és lehetőséget ad számunkra ahhoz, hogy egy új fiatal tehetséget hozzunk a Forma-1-be.”

Sainz helyét jövőre vélhetően Pierre Gasly veszi át a Toro Rossónál.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!