Hivatalos: Sargeant 2024-ben is a Williams versenyzője marad - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Sargeant 2024-ben is a Williams versenyzője marad

Logan Sargeant lesz a Williams Forma-1-es csapatának egyik versenyzője 2024-ben is — jelentette be a brit istálló pénteken.

Az amerikai versenyző idén mutatkozott be a száguldó cirkuszban, ám mivel meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott, sokan kételkedtek abban, hogy meg tudja tartani a helyét a patinás kiscsapatnál. A Williams vezetősége mindazonáltal az elmúlt hetekben már utalt rá, 2024-ben is változatlan versenyzőpárossal vágnak neki az F1-es küzdelmeknek. A brit csapat végül pénteken kora este tett bejelentést: megerősítették, jövőre is Logan Sargeant lesz Alex Albon csapattársa.

„Örömömre szolgál, hogy 2024-ben is együtt folytathatjuk a megkezdett utat Logannel” — fogalmazott James Vowles, a Williams csapatfőnöke. „Logan rendkívüli képességekről tett tanúbizonyságot, miközben nyomás alatt versenyzett a világ nagyszínpadán, így pedig tökéletesen illeszkedik csapatunkba. Nagyon bízunk a képességeiben, és hisszük, hogy közösen még nagyszerűbb sikereket érhetünk el a következő szezonban.”

Sargeant hozzátette: „Lenyűgöző, hogy a Williams Racingnél folytathatom 0224-ben. Hihetetlen utazáson vagyunk túl eddig a csapattal, és nagyon hálás vagyok a lehetőségért, hogy tovább folytathatom a fejlődést versenyzőként egy ilyen komoly tehetséggel és eltökéltséggel megáldott istállónál. Izgalmas terveink vannak a jövőre nézve, és alig várom már, hogy hozzájáruljak a csapat sikereihez a következő évben.”

A 22 esztendős versenyző idén egyetlen pontot gyűjtött az F1-ben: épp hazai versenyén, Austinban tudott a 10. helyen célba érni. 30 év után ő volt az első amerikai pilóta, aki pontot tudott szerezni a királykategóriában. Csapattársa, Alex Albon 27 pontot szerzett idén, így a Williams végül a 7. helyen zárta a konstruktőri pontversenyt.

A mai bejelentéssel az utolsó szabad ülés is elkelt a 2024-es szezonra, így teljessé vált a jövő évi Forma-1-es mezőny.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!