Bahreini Nagydíj

Hivatalos: Sato tesztelni fog a Toro Rossónak

Hivatalos: Sato tesztelni fog a Toro Rossónak

Ahogy arra számítani is lehetett, a Scuderia Toro Rosso kedden hivatalos közleményében megerősítette, hogy tesztelési lehetőséget biztosít Sebastien Bueminek és Takuma Satónak a jövő hétvégi Olasz Nagydíj után Jerezben.

Ahogy arra számítani is lehetett, a Scuderia Toro Rosso kedden hivatalos közleményében megerősítette, hogy tesztelési lehetőséget biztosít Sebastien Bueminek és Takuma Satónak a jövő hétvégi Olasz Nagydíj után Jerezben.

Bár még öt futam hátra van az idei bajnokságból, a Red Bull fiókcsapata már gőzerővel keresi jövő évi versenyzőit, ugyanis Vettel a jövő évben a Red Bull Racing színeit erősíti majd, míg Bourdais helye sem biztos 2009-re.

“Itt az idő, hogy megtaláljuk Vettel helyettesét, aki a jövő évben a Red Bull Racing istállónál versenyez majd” – mondta a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost.

“A jerezi teszt az utolsó alkalom ebben az évben arra, hogy egy időben lehetőséget biztosítsunk Buemi és Sato számára, akik mindketten jó eséllyel pályáznak a 2009-es versenyzői ülésre. Buemi kiválóan teljesít a GP2-ben, míg Sato már bizonyította, hogy igenis helye van a Forma-1-ben, és hatalmas F1-es tapasztalatával értékes lehet a csapatunk számára.”

A mindössze 19 éves Buemi, aki jelenleg az ötödik helyen áll a GP2-es világbajnokságban, a Red Bull Junior versenyzői programjának tagja, és a Red Bull Racing teszt-, illetve tartalékversenyzője a Forma-1-ben.

A svájci versenyző – aki négy futamgyőzelmet aratott már a GP2-ben – szeptember 17-én, egy napon át tesztelhet majd a spanyolországi Jerezben, ahol a Super Aguri egykori versenyzője, Takuma Sato váltja 18-án.

A japán versenyző azért is lehet különösen fontos az energiaital-cégóriás számára, mert segítségével a Red Bull könnyebben betörhet a még meghódítatlan Japánba.

“Nagyon boldog vagyok, hogy ismét lehetőséget kaptam arra, hogy visszaüljek egy Forma-1-es autóba, miután a Spanyol Nagydíjat követően véget ért számomra az idei bajnokság” – mondta Sato, akinek egykori csapata, az azóta felszámolásra került Super Aguri a szezon negyedik állomását követően, anyagi gondok miatt kiszállt a királykategóriából.

“Különösen érdekes lesz egy olyan csapattal dolgozni, amely rengeteg fejlődésen ment keresztül egy év leforgása alatt” – tette hozzá a japán versenyző.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!