Hivatalos: Schumacher visszatér a Forma-1-be - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Schumacher visszatér a Forma-1-be

HIRDETÉS

A Mercedes-Benz véget vetett a hosszú hetek óta tartó híreszteléseknek, és egy nappal karácsony előtt hivatalosan is megerősítette, hogy minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher lesz Nico Rosberg csapattársa 2010-ben.

A Mercedes-Benz véget vetett a hosszú hetek óta tartó híreszteléseknek, és egy nappal karácsony előtt hivatalosan is megerősítette, hogy minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher lesz Nico Rosberg csapattársa 2010-ben.

Azóta, hogy a Mercedes-Benz december elején átvette a Brawn GP irányítását, és bejelentette, hogy jövőre gyári csapatként, Mercedes Grand Prix néven vesz részt a világbajnoki sorozatban, szinte nem volt olyan nap, hogy ne cikkeztek/cikkeztünk volna Schumacher esetleges visszatéréséről.

Ahogy az általában a kezdetben igencsak pletykaszagú híresztelések esetében lenni szokott, ezúttal is beigazolódott, hogy volt alapja a dolognak, hiszen a Mercedes a mai napon hivatalosan is megerősítette a hétszeres világbajnok visszatérését.

A sportág legeredményesebb versenyzője január 3-án tölti be 41. életévét, de úgy érzi, hogy fel van készülve a nagy visszatérésre, miután orvosai jelezték, hogy teljesen meggyógyult a nyaka, ami még februárban, egy motorbalesetben sérült meg.

Schumacher már a nyáron is készen állt a visszatérésre, mikor a sérült Felipe Massa helyét vehette volna át a szezon utolsó részében a Ferrarinál, ám végül nyaki fájdalmai miatt le kellett fújnia az egészet, ami miatt mérhetetlenül csalódott volt.

Michael szeptemberben jelezte, hogy további három évre meghosszabbítja tanácsadói szerződését a Ferrarival, ám az olasz márka elnöke, Luca di Montezemolo elmondta, hogy nem láncolják magukhoz a hétszeres világbajnokot, ha versenyezni szeretne a következő idényben a Forma-1-ben.

A német versenyző egyébként 2006-ban, pályája csúcsán hagyta el a Forma-1-et, ám minden bizonnyal nem azért távozott, mert kialudt benne a tűz, hanem a körülmények azt diktálták, hogy eljött az idő a visszavonulásra.

A jövő év tehát hihetetlenül izgalmasnak ígérkezik. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor 1995 után újra 26 autó sorakozhat majd fel a rajtrácsra, számos új tehetség érkezik a sportba, nem beszélve arról, hogy Schumi visszatérésével megvalósulhat sokak álma, és Lewis Hamilton összemérheti tudását a hétszeres világbajnokkal.

Schumacher utolsó két aktív évében Fernando Alonsóval vívott hatalmas küzdelmet, melyben alulmaradt a spanyollal szemben, aki a jövő évet a Michael egykori csapata, a Ferrari oldalán kezdi meg.

Schumacher és a Mercedes kapcsolata

Hirdetés

Bár soha nem versenyzett a Mercedesnek a Forma-1-ben, Schumacher sokat köszönhet a német gyártónak, hiszen itt kezdte igazi versenyzői karrierjét, mikor Jochen Neerpasch leigazolta Heinz-Harald Frentzen, és Karl Wendlinger mellé a Mercedes-Benz Junior Teamhez.

Neerpasch-nek szintén komoly szerepe volt abban, hogy a német versenyző bekerült a Forma-1-be, (a Mercedes fizetett Eddie Jordannek) majd abban is közreműködött, hogy a Jordantól a Benettonhoz szerződhessen, ahol két világbajnoki címet is szerzett, még mielőtt 1996-ban a Ferrarihoz igazolt.

Schumacher most viszonozhatja a cégóriásnak mindezt, és jelenlétével segítheti a csapatot “debütáló” évében, ahol ismét egyesítheti erejét Ross Brawnnal, akivel a Benettonnál és a Ferrarinál összesen hét világbajnoki címet szerzett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!